Måns Zelmerlöw tar över Allsång på Skansen

Efter sju år som programledare för Sveriges populäraste sommarunderhållning, lämnar Anders Lundin nu över sånghäftet till artisten Måns Zelmerlöw.

Även om det är med visst vemod han tar farväl av Allsången, tycker Anders Lundin att det ska bli skönt att få rå om sin familj ordentligt i sommar:
–  Det har verkligen varit sju helsköna år på Skansen. Underbar stämning, härliga möten med Sveriges artistelit, besök av stjärnor från när och fjärran, fantastisk publik. Vad mer kan man önska sig? Jag kan ändå inte förneka att det ska bli skönt att få njuta mer av familjen i sommar. Och få möjlighet att göra något annat, anta nya utmaningar. Samtidigt känns det extra kul att det är Måns som tar över Allsången, han är en otroligt duktig artist och skön kille. Det känns tryggt!

För Måns Zelmerlöw är det nya jobbet något av en dröm som slår in:
– Jag har varit ett allsångsfan sedan jag var sju, åtta år. Ett av de största ögonblicken var när jag uppträdde på allsångsscenen 2007. Nu får jag stå där åtta tisdagar i rad. För mig är det ingen sommar utan allsång.
På frågan om vilken som är hans favoritallsång, svarar Måns snabbt:
– Sjösala Vals av Evert Taube. Den är så oerhört somrig och härligt valsstudsig.

Mathias Engstrand är programchef för underhållning Stockholm på SVT:
– Vi är jättenöjda med Anders Lundins insats som programledare under de här sju åren. Han har en stor del i att Allsången blivit en sådan succé. Men vi ser ständigt över hur vi kan utveckla våra program på bästa sätt, och nu var det dags för Allsången. Då tror vi att Måns Zelmerlöw är rätt person i den utvecklingen.

På frågan om Anders Lundin nu lämnar SVT svarar Mathias Engstrand:
– Nej inte alls, vi har erbjudit honom ett nytt högprioriterat nöjesprogram som kommer i SVT i höst. Vi vill gärna ha kvar Anders inom familjen.

Allsång på Skansen återkommer den 28 juni, med åtta nya program.

Om Måns Zelmerlöw:
– 24 år, född i Lund
– sångare, musikalartist, låtskrivare, programledare
– kom femma i Idol 2005
– vann Let’s Dance 2006
– medverkat i Melodifestivalen två gånger och var programledare för samma program i fjol

This article has 1 comment

  1. Jennie Henrikson Jonasson
    fredag 18 mars 2011, 10:24 f m

    Snälla!!!! Alla Allsångsledare har haft egen signaturmelodi t Allsong. Utom !!!! anders Lundin som var så nervös så han vågade inte byta!!!! Det var dessutom väldigt förmätet av Lasse Berghagen att ta sin egen låt som sign.melodi. Så Snällllaaa!!!! BYT !!!! Ett kanske lustigt förslag, Stockholmsvisan av Evert Taube. ”Se hur hela Uppland står i lågor”, men det bhöver inte handla om sthlm. Bosse Larsson hade ”Sommar Sommar” tror jag. Ungdomar kommer tro att det bara finns en Sign.turmelodi till Allsong!! Håller du med?
    Hälsningar Jennie och Lycka Till!!!!!!