Mästarnas Mästare – Här är deltagarna

Den nya säsongen av tittarsuccén Mästarnas mästare spelas in i september. Det blir den fjärde säsongen av programmet som under den senaste säsongen blivit en succé på söndagskvällarna. Klart är att Micke Leijnegard fortsätter som programledare och att det i år blir 12 deltagare, med lika många män som kvinnor.

Vi kan nu berätta att skidlegenden Gunde Svan är klar för den kommande säsongen av Mästarnas mästare. Han är en av våra mest framgångsrika idrottsmän med 4 OS-guld och 7 VM-guld och anses som en av historiens bäste skidåkare. Åtta deltagare är nu presenterade. Inom kort presenterar vi de fyra som återstår.

Övriga klara deltagare:

Annichen Kringstad, född 15 juli 1960 är en av världens bästa orienterare genom tiderna med bland annat sex VM-guld. Hon vann Jerringpriset och bragdguldet 1981. Idag bor hon i Falun och arbetar som kommunikationsansvarig på svenska orienteringsförbundet.

Håkan Loob, född 3 juli 1960 i Slite på Gotland. En av Sveriges absolut bästa ishockeyspelare genom tiderna. Vann OS 1994, två VM-guld och Stanley Cup 1989. Legend i Färjestad där han idag jobbar som klubbdirektör.

Linda Haglund född 15 juni 1956 i Enskede, är en svensk före detta friidrottare. Hon vann ett guld och fyra silver i olika europamästerskap. Haglunds personliga rekord på 100 m (11,16) och 200 m (22,82) är också svenska rekord. Bor i Tyresö och arbetar som lärare i Haninge.

Anders Järryd, född 13 juli 1961 i Lidköping, är en av de mest framgångsrika svenska tennisspelarna genom tiderna. Han hade sina största framgångar i dubbel där han tillhörde den yppersta världseliten. Under karriären vann Järryd 8 singel- och 59 dubbeltitlar. Arbetar idag med olika uppdrag inom tennisen och bor i Båstad, spelar en del på veterantouren.

Victoria Sandell Svensson föddes 18 maj 1977 i Rånnaväg. Hon belönades med diamantbollen som Sveriges bästa fotbollsspelare 1998 för sina insatser i klubblaget och 2003 för sina insatser i landslaget i VM. Hon har 4 SM-guld och tog VM-silver 2003. Idag arbetar hon som sportchef för Djurgårdens damfotboll och är för närvarande föräldraledig.

Magnus Wislander, född 22 februari 1964, är en av världens bästa handbollsspelare genom tiderna. Han utnämndes 1999 av Internationella handbollsförbundet till ”Århundradets handbollsspelare”. Under karriären vann han 2 VM-guld, 4 EM-guld och tog 3 OS-silver. Arbetar idag inom posten och som tränare för Redbergslid.

Anna Le Moine, född 30 oktober 1973 i Sveg, är tillsammans med lagkamraterna i curlinglandslaget en av Sveriges främsta olympier genom tiderna. Nu är det klart att hon kommer att göra Annichen Kringstad, Linda Haglund, Håkan Loob, Anders Järryd, Victoria Sandell Svensson och Magnus Wislander sällskap i fjärde säsongen av Mästarnas mästare.