Melodikrysset, Nanne i P4 och P4 Rock live från Sweden Rock

Det blir två fullspäckade dagar med direktsändningar från P4 under Sweden Rock Festival med start imorgon. Det blir musikkryss och intervjuer med artister och musiker som Whitesnake-gitarristen Doug Aldrich. Först ut är Nanne i P4 som sänder sitt sista program.

– Då jag genom åren har varit en trogen besökare på Sweden Rock så känns det fantastiskt roligt för mig att få sända ”Nanne i P4” från just den här festivalen. Vi kommer att bevaka allt oavsett väder och vind. Själv kommer jag att stå längst fram vid kravallstaketet under Joan Jetts konsert, även om det skulle åska och blixtra så kommer ingen att kunna flytta mig därifrån, säger Nanne Grönvall.

Lördagsförmiddagen startar med Melodikrysset med Anders Eldeman i spetsen.

– Sedan starten av Melodikrysset 1965 har idén varit att programmet ska vara en musikalisk lek för hela familjen. Rock, och även hårdrock, är en naturlig del i musikutbudet så vi tycker att det är en kul idé att få vara med på denna stora musikfest. Det känns spännande att få se hur publiken är med på noterna på plats, men det skall givetvis fungera lika bra för alla hemma vid radioapparaterna. Jag tror att det blir fullt blås och en sändning där rockfantasterna får komma till tals, säger Anders Eldeman.

P4 Rock direktsänder hela lördagskvällen med temat hårdrockens framtid. Programledaren Andreas Matz och sidekicken Mia Coldheart från bandet Crucified Barbara bjuder på fyra timmar rock och intervjuer med bland andra Whitesnake-gitarristen Doug Aldrich och Maryland-bandet Clutch. Dessutom blir det musik från Nicke Borg, Evergrey, Mustasch och Saxon.

Sändningstider
Fredag 10 juni Nanne i P4 kl 13.05-15.00
Lördag 11 juni Melodikrysset kl 10.03-11.00
Lördag 11 juni P4 Rock kl 18.03-22.00