Mot alla odds – Premiär i höst

Storviltsjägaren och författaren Natasha Illum Berg är expeditionsledare för Mot alla odds, SVT:s nya realityserie som sänds i höst. I programmet skildras det hur tio deltagare med olika funktionsnedsättningar antar utmaningen att tillsammans korsa Afrika, från Victoriafallen i Zambia till Skelettkusten i Namibia.

– Jag tackade ja till att vara med för att jag beundrar deltagarna som ska vara med och jag hoppas kunna hjälpa dem att hitta den mentala styrkan att genomföra detta äventyr. Dessutom har jag bott i Afrika i 19 år och har stor erfarenhet av Afrikas vildmark, säger Natasha Illum Berg, som ska ta expeditionen från Victoriafallen i Zambia till Skelettkusten i Namibia.

I åtta avsnitt kommer tittarna i höst att få följa tio personer med olika funktionsnedsättningar som ger sig ut på sitt livs utmaning. Tillsammans ska de ta sig de ca 150 milen från Victoriafallen i Zambia till Skelettkusten i Namibia. Utmaningen består i att trots svårforcerad terräng, extrema väderförhållanden och faror i form av vilda djur, vätskebrist och utmattning, tillsammans ta sig mot det uppsatta målet. Alla ska med och ingen röstas ut. Under resans gång utmanas de att hitta lösningar tillsammans, att samarbeta och framför allt att övervinna sina egna begränsningar.

Mot alla odds bygger på kritikerrosade ”Beyond Boundaries” som sändes för första gången i Storbritannien 2005. I Norge gjordes en version 2010, ”Inge grenser” och blev en stor publikframgång även där.

Serien produceras för SVT av Mastiff och spelades in under maj månad. Serien visas i SVT under hösten 2011.