MTG förlänger sina exklusiva direktsändningsrättigheter till UEFA Champions League-fotbollen i Sverige

MTG förlänger sina exklusiva direktsändningsrättigheter till UEFA Champions League-fotbollen i Sverige. Rättigheterna innefattar men är inte begränsade till sändningar via TV, mobiler och internet.

– Vi är oerhört glada över att ha förlängt detta avtal. Vi har sänt Champions League i 18 år och det är riktigt kul att få fortsätta visa världens bästa fotboll för våra TV-tittare, säger Hans Skarplöth, VD Viasat Sverige.

Champions League kommer att sändas på MTGs olika TV-kanaler. De flesta matcherna från turneringen kommer även framöver att visas på Viasat Fotboll. En match per omgång kommer såsom tidigare att visas på den reklamfinansierade TV-kanalen TV10. Viasat erbjuder utöver detta fler sändningar via de olika betal-TV-kanalerna. Förutom matcher i HD möjliggörs även vissa sändningar i 3D för Viasats parabolkunder, något som Viasat var först med i Sverige.

Matcherna kommer också framöver att finnas tillgängliga på Viaplay, som är Viasats Online tjänst för film, sport och TV. Viaplay erbjuder direktsändningar av premiumsport till dator, läsplattor, smarta mobiler och TV-apparater med internetuppkoppling.

– Våra sportsändningar är uppskattade av TV-tittarna, och vi ser fram emot att få fortsätta bevakningen av Champions League,  säger Hans Skarplöth.

Tre år i rad har Viasat utsetts till årets TV-bolag av Sponsor World och Sport Business. Viasat Fotbolls expertkommentator Glenn Strömberg har vunnit Guldskölden som årets TV-kommentator.

MTG innehar redan de exklusiva sändningsrättigheterna till och med slutet av 2011/2012 års säsong. Koncernen har haft sändningsrättigheterna till turneringen sedan 1993. Rättigheterna har förvärvats från TEAM Marketing, som är UEFAs globala agent för försäljning av de kommersiella rättigheterna till UEFA Champions League, och gäller för hela Skandinavien.