MTG har tecknat ett exklusivt avtal

MTG har tecknat ett exklusivt fyraårigt distributionsavtal med Twentieth Century Fox. Avtalet omfattar sändningar på MTGs reklamfinansierade TV-kanaler TV3, TV6, TV8 och TV10, samt rätten att visa allt innehåll på kanalernas Play-tjänster och den skärmoberoende tjänsten Viaplay.

Det är det första avtalet i sitt slag i Skandinavien, och träder i kraft 2012.

– Avtalet med Fox är en offensiv satsning på det inköpta innehållet i våra reklamfinansierade TV-kanaler, men det är också ett lyft för det ständigt växande utbudet på Viaplay, säger MTGs Sverigechef Manfred Aronsson i pressmeddelandet.

I avtalet ingår samtliga rättigheter till första visningen av nya TV-serier som produceras av Fox i USA från och med starten av 2012. Det ger också tillgång till ett bibliotek av TV-titlar och amerikanska TV-filmer och miniserier.

Utöver TV-rättigheterna ingår mobil- och interneträttigheter för att distribuera allt innehåll via den internetbaserade streaming-tjänsten Viaplay. Delar av det finns också tillgängligt via smartphones samt för surfplattor. Innehållet finns tillgängligt för TV-apparater med internetuppkoppling via ett samarbete med LG Electronics, och delar av innehållet finns också tillgängligt för Viasats parabolkunder via deras OnDemandbox.

– Ett avtal av den här typen, med en av de absolut starkaste innehållsleverantörerna i USA, och som sträcker sig över alla plattformar, är unikt i Skandinavien. Vi är stolta över att vara först med det, säger Manfred Aronsson.

Avtalet innefattar rättigheter till första visningen av nyligen släppta succéfilmer som Wall Street: Money Never Sleeps, Black Swan, Never Let Me Go, Berättelsen om Narnia: Kung Caspian och Skeppet Gryningen, Gullivers Resor och X-Men: First Class. Avtalet ger även tillgång till ett bibliotek av klassiska titlar som inkluderar Titanic, Independence Day och Braveheart. På TV har Fox tidigare producerat framgångsrika serier som Buffy Vampyrjägaren, The X-Files, Ally McBeal, 24 och Prison Break.