Nickelodeon på plats i Gävle med Amy Diamond och Sean Banan

För den fjärde sommaren i rad ger sig Sveriges främsta barnkanal Nickelodeon ut på den landsomfattande Sverigeturnén Nickelodeondagen – en stor festival där bland andra Markoolio, Amy Diamond, Love Generation och Swingfly tar plats i turnébussen. Dessutom får barnen träffa sina favoriter Dora Utforskaren och Svampbob Fyrkant och leka i hoppborgar och träffa trollkarlar. Turnéns fjärde stopp är Slottstorget i Gävle den 13 juli kl. 17.00

Det är för fjärde året i rad som Nickelodeondagen reser runt i landet och underhåller såväl barn som vuxna. Nickelodeondagen 2011 är den största och mest påkostade hittills. Turnén gör fler än dubbelt så många stopp som tidigare år och ett stort arbete har lagts ned på att boka några av Sveriges största artister. Ett av turnéns stora affischnamn är Marko Markoolio Lehtosalo, som också är något av en veteran för Nickelodeondagen, då han bl.a. själv var värd 2008. I år är det sångerskan Sandra Dahlberg som står för värdskapet.

Jenny Frisk, kanalchef för Nickelodeon, är entusiastisk över årets storsatsning:

– Det känns helt fantastiskt att vi kan besöka hela tio städer i år, och att vi har fyllt turnébussen med så pass stora namn. Vi har verkligen jobbat hårt för att kunna ge barn runt om i landet en oförglömlig upplevelse.

Gävles egna Idol Alice Svensson på scenen
Förutom att artister som Amy Diamond, Sean Banan, Timoteij, Love Generation och Sara Varga underhåller på Slottstorget kommer även Gävles egen Idol-vinnare Alice Svensson att uppträda. En riktigt fartfylld show utlovas. Barnen får också träffa Nickelodeons Svampbob Fyrkant och Dora Utforskaren, busa med Sigge i Scandics tält samt testa nya TV-spel från EA Sports.

Turnéschema 2011 Datum
Ljusterö 26 juni
Jönköping, Rosenlundsbadet 2 juli
Sundsvall, Gatufesten 9 juli
Gävle, Slottstorget 13 juli
Visby, Kneippbyn 16 juli
Kristinehamn, Södra Torget 21 juli

 

Turnéschema 2011 Datum
Sunne, Vattenlandet 23 juli
Helsingborg, Ångfärjan 30 juli
Liseberg, Göteborg 20 augusti
Stockholm, Skeppsholmen 28 augusti