Norska radiostationen Radio Metro lägger ner

Efter bara drygt ett års drift, beslutade Radio Metro att stänga ner sin lokala radiostation i norska Bergen.  Anledningen är bristen på tekniska täckning, vilket innebär att stora delar av koncessionsområdet inte får in Radio Metro.

De tillståndsgivande myndigheterna är inte villiga att hitta lösningar för att öka vår distribution och då är det svårt att driva det här nätverket på ett säkert och ekonomiskt sätt.  Därför har vi beslutat oss att lägga ner sändningarna tills vidare”, säger radio-chefen Svein Larsen BT .

Närmare bestämt hade Metro bara en sändare i Bergen, och även om de har försökt har det inte kunnat komma upp flera sändare

– Vi har bara haft en sändare och den har  inte täckning i alla stadsdelar och i en del områden, har vi inte nått alls,  detta säger programpresentatören  på radio Metro Bergen, Thomas Johannessen till bt.no.  Därför slutade man sända  i Bergen vid midnatt , och det finns ingenting om vad som kommer att hända med frekvens hittills.  Radio Metro kommer att fortsätta att vara tillgängliga på internet och i många andra städer i Norge, i Oslo, Lillestrøm, Drammen, Gjøvik, Lillehammer och Trondheim. Detta rapporterar radionytt.no.