NRK förlorar sändningsrättigheterna för OS till TV 2

Norska TV 2 har köpt rättigheterna till vinter-OS i Sochi i Ryssland 2014 och sommar-OS i Rio de Janeiro i Brasilien 2016. TV 2 har också förvärvat samtliga rättigheter för alla plattformar – TV, online och mobilt. detta meddelade SPORTFIV som är bolaget som förhandlar om tv-rättigheterna.

”Som en av de största bolagen med mer TV-kanaler och andra plattformar, har TV 2 goda resultat från sändning av sportevenemang. Detta innefattar delar av OS i Nagano 1998 och de olympiska spelen i Sydney 2000. ” Dettaskriver sportfive i ett pressmeddelande idag.

TV 2 kommer att sända de viktigaste händelserna på gratis-tv-kanaler. För sommar-OS kommer att vara friidrott och idrottsgrenar med norska medalj kandidater, medan vinterspelen kommer att vara den nordiska evenemang, alpina och grenar först och främst

– Vi ser fram emot att ta dessa två större uppgifter, säger chefredaktör och vd för TV 2, Alf Hildrum.

TV 2 kommer att sända en hel del från de två händelserna på huvudkanalen, men vad är  fördelningen är för tidigt att säga. Totalt erbjuds 1700 timmar tv från Sotji och 5000 timmar från OS i Rio de Janeiro.
.
VD för SPORTFIVE International, Vincent Tong Cuong säger:

– Vi är mycket nöjda med att ha detta avtal med TV 2, i vilka det från vår sida är det första avtalet som gjorts för OS 2014 och 2016. Med den kunskap och erfarenhet TV 2 från överföringen av sporten, vi är övertygade om att TV 2 kommer att utgöra en god och bred täckning av sport fans över hela Norge.

Det är första gången de olympiska spelen säljs till ett kommersiellt företag i Norge. Hildrum säger att han är övertygad om att förvärv av rättigheter kommer att vara en god investering för TV 2