Ny säsong av På Spåret – Här är deltagarna

Sveriges mest populära underhållningsprogram är tillbaka. För programledaren Kristian Luuk och domaren Fredrik Lindström är det tredje säsongen. Bland de tävlande finns i år sju veteraner och elva debutanter som ska göra upp om mästartiteln.

Martina Haag och Erik Haag
Martina Haag har gjort sig känd som författare, krönikör och skådespelare. Martina Haag tävlar, precis som förra säsongen, med sin man Erik Haag. Då tog de sig ända till finalen. Erik Haag slog igenom med Knesset på ZTV i mitten av 90-talet. Under hösten har han synts som en av tre programledare för SVT:s ”Landet Brunsås”. Erik och Martina Haag deltar för andra gången i ”På spåret”.

Anna-Charlotta Gunnarson och Ylva Hällen
Anna-Charlotta Gunnarson är programledare, journalist och författare och leder bland annat UR:s hyllade radioserie Pop och politik. För andra gången tävlar Anna-Charlotta Gunnarson med sin ”På spåret”-kompis; Ylva Hällen, som är programledare och producent som under många år var hon en av programledarna i Bolibompa. I höst är Ylva Hällen programledare för nya inredningsprogrammet ”Hjälp, vi ska flytta ihop”. Tillsammans med Anna-Charlotta Gunnarson tog hon sig till semifinal i förra omgången av På spåret.

Niklas Strömstedt och Jenny Strömstedt
Niklas Strömstedt är en av Sveriges mest folkkära artister och låtskrivare. Under hösten har han synts som programledare för SVT:s ”Tack för musiken”. Det är andra året i rad som Niklas Strömstedt tävlar tillsammans med sin fru, Jenny Strömstedt. Jenny Strömstedt är journalist, krönikör och programledare för TV4:s Nyhetsmorgon. Tillsammans tog de sig till semifinal i förra omgången av På spåret.

Jessica Zandén och Claes Ljungmark
Jessica Zandén är skådespelare och har synts både på scen, film och i tv. Under hösten medverkar hon i SVT:s dramasatsning ”Anno 1790”. Jessica Zandén tävlar för andra gången i ”På spåret”. Claes Ljungmark är skådespelare och tilldelades 2010 en Guldbagge för sin roll i filmen ”Det enda rationella”. Under hösten är Claes Ljungmark aktuell i uppsättningen av ”Tjuvar” på Dramaten, samt i ”Arne Dahl: Misterioso” på SVT. Det är ”På spåret”-debut för Claes Ljungmark.

Johanna Frändén och Carl Johan De Geer
Johanna Frändén är sportjournalisten som under flera år bevakat fotbollsligorna i Italien och Spanien. I SVT såg vi henne senast som expert i studion under fotbolls-VM 2010. Carl Johan De Geer är konstnär, författare och filmskapare. Själv titulerar han sig som en hårt arbetande tillverkare av brukskonst inom olika kulturella fält. Det är första gången som både Johanna Frändén och Carl Johan De Geer deltar i På spåret.

Christer Lundberg och Morgan Larsson
Christer Lundberg är radiopratare och sångare. Han hade egentligen ingen tanke på att bli radiopratare, men ödet ville annorlunda och idag har han programmet ”Christer” i P3. Morgan Larsson  är författare, journalist och programledare. I höst leder han radioprogrammet ”Christer” i P3 tillsammans med ”På spåret”-kollegan Christer Lundberg. Det är första gången som Christer Lundberg och Morgan Larsson tävlar i ”På spåret”.

Peter Wahlbeck och Gunilla Hammar Säfström
Peter Wahlbeck är verksam som författare, konstnär och skådespelare, men det är främst som ståupp-komiker han har gjort sig känd. På senare tid har han medverkat i humorprogrammen ”Grillad” och ”Roast på Berns”. Gunilla Hammar Säfström är lärare med mångårig erfarenhet från skolväsendets alla stadier och var en av lärarna i SVT:s dokumentärserie ”Klass 9 A”. Peter Wahlbeck och Gunilla Säfström Hammar debuterar i ”På spåret”.

Nisti Stêrk och Claes Borgström
Nisti Stêrk har skrivit i hela sitt liv; pjäser, krönikor och böcker har det blivit, men hon vill ändå inte kalla sig författare utan ser sig främst som skådespelare och komiker. Claes Borgström är advokat och var mellan 2000 och 2007 verksam som Sveriges jämställdhetsombudsman (JämO). Både Claes Borgström och Nisti Stêrk tävlar för första gången i ”På spåret”.

Maria Tjärnlund och Ralf Edström
Maria Tjärnlund arbetar som verksamhetsansvarig för dataspelbranschens svenska branschorganisation MDTS. Ralf Edström är före detta fotbollsspelare som gjorde karriär som anfallare i klubbar som Degerfors IF, Åtvidaberg FF och PSV Eindhoven. Numera återfinns han som expertkommentator för Radiosporten. Det är första gången som Ralf Edström och Maria Tjärnlund deltar i ”På spåret”.