Ny säsong för På Spåret – Här är artisterna

Sveriges mest populära underhållningsprogram är tillbaka. För programledaren Kristian Luuk och domaren Fredrik Lindström är det tredje säsongen. Varje vecka gästas programmet av en artist. Tillsammans med På spårets orkester Augustifamiljen framför artisten kända låtar i nytappning.

Observera – ej i sändningsordning:
 
Uno Svenningsson (f 1959) var tidigare sångare i gruppen Freda’ som hade stor framgång med ”Vindarna” och ”Det som gör mig lycklig”. Sedan slutet av 1990-talet är Uno Svenningsson soloartist och har bland annat tävlat i Melodifestivalen tillsammans med Irma Schultz 2007.

Adiam Dymott (f 1982) är sångerska från Uppsala som uppträdde tillsammans med Thomas Rusiak och Harri Mänty bland annat på P3 Guld-galan 2009 med sin låt ”Miss You”.

Olle Ljungström (f 1961) är sångare, låtskrivare och gitarrist. Han var tidigare sångare i Reeperbahn, men är numera soloartist. Vid sidan av musiken är Olle Ljungström också tecknare och målare och har hållit en rad utställningar runt om i Sverige.

Freddie Wadling (f 1951) är sångare, skådespelare, konstnär och serieskapare och medlem i bland annat Blue For Two, Cortex och Fläskkvartetten. 2005 erhöll han Cornelis Vreeswijk-stipendiet.

Sylvia Wrethammar (f 1945) är svensk sångerska som gav ut sin första skiva 1969. Hon har också varit värdinna i Hylands hörna (1970). 1973 spelade hon in låten ”Eviva España” som blev en dundersuccé både i Sverige och Storbritannien. Den engelska versionen såldes i närmare en miljon exemplar och låg på engelska hitlistan i sammanlagt 28 veckor. Sedan mitten av 1970-talet har Sylvia Vrethammar haft en framgångsrik karriär i Tyskland.

Salem al Fakir (f 1981) är pop- och soulmusiker. Han är mest känd som soloartist, men har också medverkat i ett flertal gruppkonstellationer. 2008 vann Salem Al Fakir fyra Grammisar och medverkade 2010 i Melodifestivalen med bidraget ”Keep On Walking”.

Tove Styrke (f 1992) är sångerska och artist. Hennes karriär drog igång 2009 när hon hamnde på tredje plats i ”Idol”. New York Post har listat Tove Styrke som en av de tio mest intressanta artisterna inför 2011.

Moto Boy/Oskar Humlebo (f 1980) är uppvuxen i Hudiksvall, men numera bosatt i Malmö.  Han har bland annat turnerat med The Ark och släppte sitt debutalbum 2008.

Maria Andersson (f 1981) är sångerska och gitarrist i rockgruppen Sahara Hotnights. Tillsammans med Josephine Forsman skriver hon gruppens låtmaterial.

Meja Kullersten (f 1969) slog igenom 1993 med låten ”Happy” tillsammans med musikprojektet Legacy of Sound. Som soloartist blev Meja Kullersten snabbt stor i Japan och vann prisder som ”Bäst säljande kvinnlig artist” och ”Bästa popalbum”. Bland hennes mer välkända melodier finns ”It’s All About The Money” och ”Private Emotion”, den senare en duett med Ricky Martin.

Idiot Wind/Amanda Bergman debuterade 2010 med EP:n Häst. Samma år turnerade hon med The Tallest Man On Earth (se nedan). Dagens Nyheter beskriver Idiot Wind på följande sätt: ”en röst lika stor och varm som Norah Jones – fast med ett extra lager av fascinerande strävhet ovanpå”.

The Tallest Man On Earth (f 1983) är sing-songwriter från Dalarna som spelar gitarr, banjo och piano. Kritiker jämför Kristian Matsson med Bob Dylan både vad gäller låtskrivandet och röststil. Han är sångare i gruppen the Montezumas.

Sofia Karlsson (f 1975) är vissångerska och bouzoukispelare. Hon har, sedan 2003, medverkat i en rad av Peter Oskarsons produktioner vid Folkteatern i Gävle och blev 2007 Grammisvinnare i kategorin ”Årets folkmOn Earth/Kristian Matssonusik/visa”.