Ny underhållningschef hos Sverges Radio

Nu inrättas en nygammal tjänst som Underhållningschef på Sveriges Radio. Till sommaren börjar Daniel af Klintberg sitt uppdrag att ta ett samlat grepp på underhållningsutbudet. Han är den senaste i en lång rad av underhållningschefer med föregångare som Per-Martin Hamberg, Tage Danielson, Stig Olin, Thord Carlsson, Eva Blomquist m.fl.

– Daniel af Klintberg kliver rätt in i en av radions äldsta och stoltaste traditioner. Och det gör han med precis den erfarenhet av kreativt programskapande och utvecklande ledarskap som Sveriges Radio och den nygamla underhållningsredaktionen behöver, säger Peter O Nilsson, områdeschef för Kultur och Samhälle, i pressmeddelandet.

Daniel af Klintberg har lång erfarenhet av en mängd olika positioner inom olika medieföretag. Bland annat som vd för Nordisk Film TV, som programchef för ungdomskanalen ZTV, som projektledare och tf programchef på nöjesavdelningen på SVT och nu senast vd och affärsområdeschef på den digitala kommunikationsbyrån Great Works. Men hans mediebana började som reporter och producent på Sveriges Radio P3 för drygt 20 år sedan och nu sluts alltså cirkeln.

– Det var min passion för radio som fick mig att söka mig till mediebranschen när jag en gång i tiden inledde min yrkesbana. Att nu få bli chef för den nystartade underhållningsredaktionen på Sveriges Radio och där vara med och förädla klassiska underhållningsformat som Sommar, Spanarna och Svensktoppen, och samtidigt få arbeta fram och utveckla alldeles nya lyssnarframgångar, är helt enkelt en dröm, säger Daniel af Klintberg.

Daniel af Klintberg kommer att vara ansvarig för bland annat programmen Sommar i P1, Vinter i P1, Spanarna, Svensktoppen, Melodifestivalen, Melodikrysset, På minuten, Enhörning och Livh, Sist med de senaste med Annika Lantz, Nanne i P4, Epstein i P1, Nordegren i P1.