Nya TV4 Nyheterna

I kväll sjösätts den största förändringen för TV4Nyheterna på många år. TV4Nyheternas 22-sändning förlängs till en hel timme måndag till torsdag och innehållet breddas och fördjupasProgrammet leds varje kväll av Bengt Magnusson, Maud Bernhagen och Rafaela Lindeberg, och får ny studiomiljö, nya vinjetter och ny musik.

– TV4Nyheterna klockan 22.00 är redan i dag störst bland alla tittare under 60 år. Nu förbättrar, förlänger och fördjupar vi sändningen ytterligare och ger den en modernare look, säger Anne Lagercrantz, chef TV4Nyheterna i pressmeddelandet.

Även sändningen klockan 19.00 förändras. För första gången innehåller den nyheter från samtliga 25 lokal-tv-stationer samt Ekonominyheterna, Sporten och Vädret. Precis som sändningen klockan 22.00 får även 19-nyheterna ny grafik med nya vinjetter, logotyper och musik.

I den nya studiomiljön har deskar och skärmar gjorts om för att skapa en ljusare känsla och ge programledarna nya möjligheter att uttrycka sig och samspela. 22-nyheterna förlängs till en hel timme vilket innebär att lokal-tv-sändningarna, Sporten, Ekonominyheterna och Vädret också får utökad sändningstid.

Varje sändning profileras av ett huvudankare. Klockan 19.00 leds TV4Nyheterna av Anna Lindmarker eller Ulrika Nilsson medan Bengt Magnusson tar hand om den nya 22-sändningen måndag till torsdag. Maud Bernhagen representerar Sporten och Rafaela Lindeberg leder Ekonominyheterna i båda blocken.

Interaktiviteten utökas med en så kallad Öppen sändning där tittare, via den nya hemsidan nyheterna.se, kan interagera med redaktionen direkt under 22-nyheterna och utvalda kommentarer visas i rutan. Under nyheterna.se finns nu också vädret. Nyhetskanalen.se och väderkanalen.se försvinner som egna sajtnamn.

Ny tablå för TV4Nyheternas kvällssändningar, måndag till torsdag:

19.00 TV4Nyheterna med Ekonomi
19.15 Lokala nyheter och väder
19:17 Sport
19.20 Väder

22.00 TV4Nyheterna
22.25 Ekonomi
22.30 Lokala nyheter
22.35 Sport
22.50 Vädret och lokalt väder