Nya ”Two and a half man” har premiär nu i September

Serien hade premiär den 22 september 2003. Nu är det dags för den största förändringen sedan dess. Huvudkaraktären Charlie ”Harper” dör och en ny karaktär kommer in i serien. Den nye gestalten spelas av Ashton Kutcher. 

Anledningen till att karaktären ”Charlie Harper” dör och inte bara åker på en långresa eller liknande, är att seriens huvudproducent Chuck Lorre vill garantera att Charlie Sheen aldrig återkommer. Konflikten mellan dem blev omskriven i mars i år (2011).

Det har å sin sida inte hindrat tidigare producenter att återuppliva karaktärer genom att se till att tiden som dessa var borta bara var en ”dröm”. Det kanske mest kända exemplet är ”Bobby”, i maratonserien ”Dallas”, som av allt att döma bara hade stått i duschen hela tiden. Eller var det ”JR”?

Efter många spekulationer och mycket hysch-hysch lyftes nyligen hemlighetsmakeriet om de nya planerna. I intervjuer som finns lätt tillgängliga för de som vill veta detaljerna i förväg, berättas det en hel del om hur den nya säsongen kommer att starta. Bilder har tagits med Ashton Kutcher istället för Charlie Sheen i den berömda signaturbilden; två äldre och en yngre man iklädda smokings och stående framför en gammaldags mikrofon.

De övriga två skådespelarna på bilden är Jon Cryer, som spelar ”Alan Harper”, ”Charlie Harpers” bror. Och Angus T Jones, ”Jake”, som är Alans son i serien.

Samtliga tre läste härom dagen upp en av David Lettermans ”topp tio”-listor via satellit. Listan hade pratshow-ledaren Letterman döpt till: ”10 Anledningar till Varför Ni ska De Nya Avsnitten av 2 ½ Män”.

På den sista punkten läste Ashton Kutcher halvhjärtat upp:
— Titta eller titta inte, jag får betalt ändå.

Kutcher får en miljon dollar i ingångslön per avsnitt.

Säsongspremiären på nya ”Två och en Halv Män” visas i kanalen CBS, måndag 19 september.