Nytt avsnitt av spännande tv-satsningen Spring!

I höstens andra avsnitt av löparprogrammet Spring! blir det löpning både i skärgård och i fjäll. Programledarna Petra Månström och Anders Szalkai diskuterar veckans pass och testteamets kontrollmätning av Lidingöloppet.

Se programmet från och med söndag  18 september på beta.marathon.se ochwww.svd.se/spring

Här är hela innehållet i del 2 av 8 hösten 2011:

Petra på löparläger i fjällen
Olika typer av träningsresor blir allt vanligare. Petra Månström testade en weekendvariant med naturlöparen Markus Torgeby. Vågar vem som helst åka på en sådan här resa?

Anders ökar tempot
Långpasset är någonting som ibland kan uppfattas som ett evigt långsamt malande. Anders Szalkai förklarar hur man kan få upp tempot och lägga in en effektiv fartökning som gör att långpasset kan ge ytterligare en träningseffekt.

Ö till ö from Marathon.se on Vimeo.

Från ö till ö i tuffaste tävlingen. (inslag ovan)
Med närmare 55 kilometers löpning är ö till ö från Sandhamn till utö bland det tuffaste man kan göra i löparväg. Och så är det en sak till. Man måste simma mellan öarna, totalt 11 kilometer. Vi följde årets dramatiska tävling.

Så lång är tremilen i Lidingöloppet
Utrustade med all modern teknisk utrustning fick testteamet uppdraget att mäta Lidingöloppets klassiska 30 km. Klarar GPSerna och fotpoderna att mäta i terräng? Och hur lång är banan när man mäter enligt friidrottsförbundets normer?

Här står en löpare som gjuten
På steget heter tittartävlingen i Spring! I varje avsnitt besöker vi en ny plats eller stad och klarar man de kluriga ledtrådarna finns möjliget att vinna ett par ASICS löparskor, för utprovning i en Löplabbet-butik.

Bjarne ger sig ut i djungeln
Videobloggaren Bjarne Koning rockar loss till Guns’ n Roses och kastar sig rakt ut i skogen.

——————–
Tidigare avsnitt och inslag från Spring! finns på beta.marathon.se/webb-tv/spring och ww.svd.se/spring

Marathon.se är Sveriges största internetplats för löpare med i snitt 40000 besökare i veckan.