P3 släpper lös The Angry Law Show

I sommar är My och Linnéa Ericsson tillbaka med humorprogrammet ”The Angry Law Show” i P3. Under fem sommarveckor kommer systrarna bland annat att undersöka det övernaturliga, livet i skärgården och jakten på den ”rätte”.

Författaren Emma Hamberg, krögaren Leif Mannerström och sångerskan Tess Merkel från Alcazar är några av gästerna som dyker upp i programserien. Dessutom hälsar systrarna på hos rockstjärnan Peter Iwers från hårdrocksbandet In Flames – och brygger sherry på hans vind.

Systrarna Ericsson beskriver sig själva som en modern variant av huvudrollsinnehavarna i 80-talskomedin ”Tre Amigos”, det vill säga Chevy Chase och Steve Martin, men utan Martin Short.

– Under arbetet med The Angry Law Show har vi tagit det här med public service på allvar och fokuserat på att upplysa och hjälpa lyssnarna. Vi har till exempel startat ett dagcenter, passar barn och så utför vi även enklare deklarationsarbeten mot en blygsam ersättning, säger My.

– Vi älskar ju litteratur så det kommer bli en del böcker, ord och pockets i showen. Det kanske kan tyckas lite motsägelsefullt med tanke på att jag och syrran hatar 99% av alla författare. Fast jag hade inte haft något emot att massera upp ett skumhorn i Björn Ranelids hår, säger Linnéa.

The Angry Law Show sänds i P3 måndag-torsdag kl 17.10-18.00 med start den 11 juli.
sverigesradio.se/p3/humorhimlen