På plats under Radiodagen: NRK:s Peter Svaar om Norgeattentaten och Robert Aschberg om den nya pratradion

Peter Svaar, NRK-reporter och klasskamrat till Anders Breivik berättar om hur NRK och privatradion P4 i Norge agerade under Norgedåden. Det och ett tjugotal andra föreläsningar hålls på branschdagen Radiodagen 29 september.

På plats under Radiodagen är Peter Svaar, reportern som sände direkt hela kvällen från Oslo och som under kvällen fick veta att gärningsmannen var Breivik, en gammal klasskamrat till Svaar. Peter Svaar, nyhetsankaret Knut Magnus Berge på NRK och P4 Norges nyhetschef Derek André Bjölgerud berättar om de olika faserna i rapporteringen från Oslo-bomben och skjutningarna på Utöya och vilka lärdomar de dragit av bevakningen av denna nationella katastrof.

Under Radiodagen diskuterar Radio 1:s Robert Aschberg, danska Radio 24/7 programutvecklareMorten Pankoke och P1:s kanalchef Cecilia Bodström pratradion. Aschberg berättar om idén med Radio 1, hur kanalen tagits emot under den första pionjärtiden och om hur det är att vara programledare med rätt till starka åsikter.

Det blir dessutom en utfrågning av radiocheferna Anna Berggren, MTG, Staffan Rosell, SBS, Cilla Benkö, Sveriges Radio och Erik Fichtelius, UR samt Martin Holmgren, public service-utredare och tidigare utredare av den kommersiella radion. Hela programmet finns på: radiogalan.se/program-3362078

När: Torsdag 29 september kl 9.00-16.30
Var: Folkets hus, Barnhusgatan 12-14, Stockholm