People of Lava – Tecknar miljonavtal i Ryssland

People of Lava har tecknat ett distributionsavtal värt motsvarande 70 miljoner kronor över tre år med den ryska tv-distributören ATC-Logistic i Ryssland. Avtalet gäller hela People of Lavas exklusiva produktlinjer av HD-LED tv-apparater för den ryska marknaden.

– Den ryska marknaden är oerhört viktig för oss ur ett strategiskt perspektiv. Samarbetet med ATC ger oss en nödvändig plattform för att nå ut till ryska konsumenter av premiumprodukter för hemunderhållning, säger People of Lavas vd Christian Svantesson, i pressmeddelandet.

ATC är en av Rysslands ledande distributörer av exklusiva system och produkter för hemunderhållning. Företaget är leverantör till cirka 100 återförsäljare och företräder sedan tidigare andra premium TV-märken.

– People of Lava är ett innovativt företag som förstår den krävande målgrupp som vi arbetar med. De förstår att erbjuda det lilla extra som våra konsumenter efterfrågar, från teknisk briljans och kvalitet i genomförande till fingertoppskänsla i design och materialval, säger ATC:s vd Andrey Eretin

People of Lava premiärvisar just nu sina exklusiva tv-apparater i Lava Royal Sweden™- serien och den Android™-baserade smart-tv:n Scandinavia™ på elektronikmässan IFA i Berlin.

– Gensvaret har varit enormt. Vi har haft fullt i vår monter från morgon till kväll. Scandinavia är ju den första tv:n i sitt slag vilket märks såväl i intresset från branschjournalister som i orderblocket, säger Martin Ljunggren, marknadschef på People of Lava.