Pioneer VSX-S300

Pioneer släpper slimmade hemmabioreceivrar som vänder sig till personer med höga krav.

Att färdiga hemmabiosystem ofta är begränsade i funktion och inkopplingsmöjligheter är inget nytt, och att en separat hemmabioreceiver ger mer möjligheter och bättre ljud känner även det flesta till, anger Pioneer, som lanserar slimmade receivrar som anges ha ljudkvalitet och inkopplinsmöjligheter för den kräsne.

VSX-S300 heter startmodellen med  fyra HDMI ingångar och stöd för de högupplösta ljudformaten från Dolby och DTS. Modellen VSX-S500 har även Internetradio, möjlighet att koppla in sin iPod/iPhone och analog videomvandling till HDMI om man till exempel kopplar in ett Nintendo Wii. Bilden kan skalas upp till 1080p och VSX-S500 har bättre högtalarterminaler och USB-ingång på fronten.

Båda modellerna har stöd för 3D och ARC, samt Pioneers kalibreringssystem MCACC som med hjälp av den medföljande mikrofonen ställer in ljudet helt automatiskt. Via Bluetooth adaptern AS-BT200 (som säljs som tillval) kan man streama musik trådlöst och med Pioneers Air Jam App till iPhone/iPad kan man exempelvis skapa spellistor.