Premiär för dokumentärfilm

Under hösten kommer tre omtalade dokumentärfilmer att ha premiär direkt i tv:n, samtidigt som filmerna går upp på bio. Svenska filmer fortsätter att gå starkt på topplistan för Telia i september när svenskarna hyr film direkt till tv:n i Sveriges största videobutik.

När hösten rycker närmare väljer många att krypa ihop i soffan med en film. Enligt undersökningen Trends stannar 86 procent hellre hemma av bekvämlighetsskäl än går ut i regn och rusk till biografen och 51 procent håller med om att filmupplevelsen kan vara bättre eller lika bra hemma i soffan som på bio.

– Vi kommer att kunna erbjuder våra tv-kunder tre filmpremiärer i vår videobutik under hösten – samtidigt som filmerna har biopremiär. Det här är ett steg i rätt riktning. Vi vet att svensken vill se en film när den är ny och diskuteras på TV; på Facebook och vid kaffeautomaten – inte vänta i flera månader, säger Stefan Trampus, chef för Bredbandstjänster på Telia.

Filmer som har samtidig premiär på bio och på video-on-demand är  Bobby Fischer Against the World från den 14 oktober, El Bulli – Cooking in Progress från den 21 oktober och Page One – Inside The New York Times med början den 4 november.

Svenskarna fortsatte hyra svenska filmer i Sveriges största videobutik i september – de tre mest uthyrda filmerna var svenska. Mest uthyrd var Hur många lingon finns det i världen.

De mest uthyrda filmerna i Telias videobutik under september 2011:
1. Hur många lingon finns det i världen
2. Irene Huss 9: En Man Med Litet Ansikte
3. Maria Wern – Pojke försvunnen
4. Limitless
5. No Strings Attached
6. World Invasion: Battle Los Angeles
7. The Company Men
8. Min Låtsasfru
9. Gnomeo och Julia
10. Drive Angry