Radioplayer lanseras i Storbritanien

I Storbritannien kommer Radioplayer, en  ny online-plattform som samlar alla BBC och de kommersiella radiostationerna under ett tak, att lansera i slutet av denna månad.

Den 31 mars kommer BBC-stödda Radioplayer att gå live med ca 150 stationer som finns på en speciellt utformad online-plattform, däribland  BBC och de kommersiella nätverken. Fler stationer kommer att läggas under veckorna efter lanseringen.

Tjänsten syftar till att så småningom erbjuda den stora majoriteten av de brittiska radiostationerna som har koncession på FM, Mellanvåg och DAB . Från start cirka 150 stycken men man väntar med att det kommer att passera 400 stationer.

Radioplayer, lanserades offeciellt i november 2009, den kommer även att markera första gången som BBC och den kommersiella radion  har gått samman för att utveckla en enda online-spelare. Tjänsten var ursprungligen förväntatatt gå live i december förra året, men det var flyttats fram till 31 mars, när en lansering kommer att hållas i London.

Via UK Radioplayer kommer man att kunna lyssna på  live streams, lyssna-igen-program, söka upp speciella låtar  och poddsändningar.  Alla BBC Radio kanaler kommer att erbjudas i iPlayer.  Kommersiella radiostationer kommer också att erbjuda lyssna-igen-program och podcaster via Radioplayer sökmotorn.

Online-spelaren har utformats för att användas på datorer som använder Flash, men  i ett meddelande på sin hemsida så möjliga versioner av ”mobila enheter som iPhone, tabletter och Android telefoner” kommer senare att erbjudas.  Radioplayer kommer också att integreras i sociala nätverk, som Facebook, samtidigt som det finns spekulationer om att den kommer att ha en närvaro på anslutna TV-plattformar, såsom BBC-stödda YouView, vilket man kommer att inleda nästa år. Detta skriver Digital Spy

Tips: Kolla in Casino Online