Röstningen Andra Chansen

Under lördagens direktsändning av Melodifestivalens Andra chansen presenterade SVT fel grafik för Radiohjälpens röstningsnummer under de tre första duellernas snabbrepris. SVT har granskat alla resultat och redovisar att felet i sändningsgrafiken inte förändrar utgången av tävlingens resultat. Dessutom erbjuds de tittare som röstade på ”fel nummer” möjligheten att få sina röstningspengar tillbaka.

– Vi beklagar verkligen det som inträffat. Att det väcker frågor hos både tävlande och tittare är lätt att förstå, säger Thomas Hall, projektledare för Melodifestivalen 2011.

– För att undanröja alla tvivel presenterar vi en sammanfattning av röstningsresultatet nedan. Redovisningen innehåller inte alla röstningssiffror i Andra chansen, eftersom tävlingen innehåller två bidrag som gick till final. SVT vill att samtliga bidrag ska ha samma utgångsläge i lördagens final, säger Thomas Hall.

För de tittare som röstat under perioden när fel telefonnummer angavs, erbjuder SVT återbetalning av utlagda pengar. Men det är inte tekniskt möjligt att automatiskt återbetala de felaktiga Radiohjälpssamtalen under perioden och därför erbjuds en manuell hantering.