Så ska det låta 2011 – Fredagen 1 April

Energin flödar när två artister från Melodifestivalen dyker upp. Norrlands svar på Elvis, Brolle bildar par med halländska Helena Josefsson, Roxettes körsångerska. De tävlar mot Västkustens EMD-idol Erik Segerstedt och Linda Pritchard, välkänd från Melodifestivalen.

Det är två Så ska det låta-veteraner som sjunger med varsin SSDL-debutant i kväll. Brolle har blivit en något av en favorit i programmet och deltar för sjätte gången. EMD:s Erik Segerstedt är med för tredje gången.

Men programmets nykomlingar är definitivt inga nybörjare. Både Helena Josefsson och Linda Pritchard har körat bakom världsstjärnor. Helena har sjungit med och bakom Per Gessle och Roxette. Linda har körat bakom Celine Dion och Velvet och samt sjungit i både förra årets och årets Melodifestivalen.

Låtarna i kväll är allt från Håkan Hellström, Ray Charles, Tina Turner, Lady Gaga, Jerry Lee Lewis, Carola.

Om artisterna:

Erik Segerstedt, 27, slog igenom i TV-programmet Idol 2006 där han blev tvåa. Året efter bildade han, tillsammans med Idol-kompisarna Danny Saucedo och Mattias Andréasson, gruppen E.M.D. De har både haft ett antal hitlåtar och medverkat i Melodifestivalen. 2009 tävlade Erik med en kör från hemstaden Uddevalla och slutade tvåa i TV-programmet Körslaget. Han är numera programledare i SVT och vi har den senaste tiden också där kunnat följa honom i programmet Mitt liv som Hellner.

Linda Pritchard, 27, sjöng och dansade sig in i de svenska vardagsrummen med låten You´re making me hot-hot-hot i Melodifestivalen 2010 och för bara någon vecka sedan tävlade hon igen med låten ”Alive”. Linda är professionell dansare och har som sådan jobbat med både Magnus Uggla och Ace of Base. Som sångerska har hon körat bakom bl.a. Celine Dion och Velvet. Debuterar i Så ska det låta.

Brolle, 29, medverkar i Så ska det låta för sjätte gången och är en av programmets stora tittarfavoriter. Förra månaden tävlade han i Melodifestivalen med låten 7 days and 7 nights och för tre år sedan slutade han tvåa med en kör från Boden i premiärsäsongen av tv-programmet Körslaget. Brolle är känd både som Elvis- och Cornelis-tolkare, har medverkat i musikalerna Footloose och Buddy Holly. Brolles favoritsysselsättning utanför musiken är friluftsliv och att snickra.

Helena Josefsson, 32, är en synnerligen rutinerad debutant i Så ska det låta. Hon har under 2000-talet varit Per Gessles körsångerska och side-kick under hans framgångsrika solokarriär och det är hennes makalösa röst vi hör på låtar som En händig man och Son of a plumber. Hon har också körat bakom bl.a. Andreas Johnson, Sebastian och The Ark och för några veckor sedan släpptes hennes andra soloalbum Kyss mej. Just nu körar hon bakom Per och Marie under Roxettes stora världsturné.

SVT1 Fredagen 1 april 20.00

 

This article has 1 comment

  1. vad heter låten som erik sjöng,nånting med gone tror jag det var!:)