Samsung lanserar 11 nya 3D-TV

Nu lanserar Samsung elva 3D-tv med en unik processor som omvandlar vanlig tv-sändning till 3D. Självklart fungerar Samsungs nya serie tv som vanlig tv också, skriver företaget i ett pressmeddelande.

När tv-kanalerna börjar sända i 3D är Samsungs nya 3D-tv förberedd för att visa innehållet. Men redan nu kan Samsungs nya 3D-tv omvandla vanliga tv-program och filmer till 3D. Tittaren kan alltså sitta i soffan och följa sommarens fotbolls-vM i direktsändning och se bilden i 3D. Det är en verklighet tack vare att Samsungs 3D-tv har en inbyggd processor som gör om vanlig 2D-bild till 3D. Så med Samsungs 3D-tv får gamla filmer en helt ny dimension. Och på fotbollsmatchen blir djupet i bilden större och exempelvis enklare att avgöra ifall anfallaren står på rätt sida om försvarsmuren.

Samsungs 3D-tv konverterar även tv-spel från 2D till 3D. Det skapar ett extra djup i spelet. Och den som gillar actionspel kommer att upptäcka att spela i 3D-format är roligare eftersom man som spelare kommer in mer i spelets grafik än i normala fall.

För att i hemmet få bästa 3D-resultat av en 3D-film med bild i full hd krävs – förutom 3D-tv och 3D-glasögon – en blu-rayspelare som stödjer branschens 3D-standard och hdmi 1.4 (3D). Samsung lanserade nyligen världens första 3D-blu-rayspelare BD-C6900