Sänder direkt från Almedalsveckan

TV4-Gruppen anordnar flera seminarier under årets Almedalsvecka. Sociala mediers påverkan på journalistiken, de akuta problemen med läktarvåldet och granskningen av kungahuset står på agendan. Dessutom sänder Nyhetsmorgon direkt från Almedalen och gästas av samtliga partiledare. TV4Nyheterna rapporterar dagligen om händelseutvecklingen. Och den rullande matsatsningen Mitt kök tar Almedalen i besittning med matlagning och matmarknad av högsta klass.

Nästa vecka, den 3-10 juli, är det dags för årets upplaga av Almedalsveckan. TV4-Gruppen är i allra högsta grad närvarande – både med Nyhetsmorgon och TV4Nyheterna, som direktsänder dagligen, men också med ett flertal seminarier och med matlagning på högsta nivå.

Under seminarierna diskuterar bland andra Per Unckel och Tommy Theorin det svenska läktarvåldet, Bertil Ternert och Göran Ellung debatterar medias granskning av kungens förehavanden, och Alex Schulman och Thomas Mattsson diskuterar relationen mellan journalistiken och sociala medier.

Nyhetsmorgon direktsänder stora delar av programmet från en specialbyggd studio i Almedalen, och samtliga partiledare gästar programmet: söndag – Åsa Romson och Gustaf Fridolin (MP), måndag – Fredrik Reinfeldt (M), tisdag – Lars Ohly (V), onsdag – Jan Björklund (FP), torsdag – Maud Olofsson (C), fredag – Håkan Juholt (S), lördag – Göran Hägglund (KD), söndag – Jimmie Åkesson (SD). Och TV4Nyheterna rapporterar dagligen om det som händer under Almedalsveckan och de politiska utspelen.

Under ledning av svenske stjärnkocken Tommy Myllymäki och vinkännaren Jens Dolk är dessutom TV4-Gruppens turnerande matsatsning Mitt kök på plats i Almedalen under ondag-lördag för att duka upp en exklusiv meny med de gotländska smakerna, bjuda på matmarknad och mycket mer. Mitt kök syns också i Nyhetsmorgon.