Sharp Aquos LE-430E och SH-330E – Strömsnåla

Sharp Aquos LE-430E och SH-330E lanseras som två nya energisnåla LCD-TV-serier med många funktioner till ett attraktivt pris – utan att kompromissa med ljud- och bildkvaliteten.

Via TV-apparaternas USB-kontakt går det enkelt att ansluta ett USB-minne eller en lös hårddisk för att spela upp video, lyssna på musik och titta på bilder. USB-anslutningen har stöd för DivX HD, vilket innebär att man kan spela högupplösta filmer direkt från ett USB-minne.
LE-430E-serien omfattar fyra modeller i storlekarna 19, 22, 26 och 32 tum – med pianosvart front och vit baksida. TV-apparaterna är utrustade med Edge LED bakgrundsbelysning, för en ljusstark och kontrastrik bild samtidigt som energiförbrukningen är låg. De är också HD-Ready (22-tumsmodellen har Full-HD).

Alla modeller i LE-430E-serien anges vara mycket energisnåla. 19-tumsmodellen drar 22 watt under drift och 0,21 watt i viloläge, medan 32-tumsmodellen drar 50 watt när den är påslagen och 0,24 watt i viloläge. En Eco-knapp på fjärrkontrollen gör det möjligt att minska ljusstyrkan och därmed energiförbrukningen, t ex när det är mörkt i rummet.

SH-330E-serien består av tre modeller med 26, 32 och 42 tums skärmstorlek. De är avsedda som ”bas-TV” av hög kvalitet och med bra funktioner. Modellerna i SH-330E-serien har traditionell bakgrundsbelysning av CCFL-typ (alltså lysrör istället för lysdioder). Alla modeller är HD-Ready, utom 42-tumsmodellen som har Full-HD. I viloläge drar de mellan 0,18 och 0,24 watt och i påläge mellan 55 och 126 watt. Även SH-330E-modellerna har ett Eco-läge som minskar ljusstyrkan och energiförbrukningen.

Gemensamt för de båda nya TV-serierna är, förutom USB-anslutningen, att de har inbyggd digitalmottagare för både kabel och antenn samt CI+ för mottagning av HD-kanaler.

– De nya modellserierna är riktigt bra standard-TV-apparater. De bygger vidare på Sharps tradition med hög kvalitet på både bild och ljud, enkla och lättskötta funktioner och låg energiförbrukning. Allt förpackat i en ren och modern design, säger Per-Martin Öhman, nordisk produktchef på Sharp.