Sharp BD-HP35S – Full med finesser

Sharp lanserar nu BD-HP35S, en kompakt Blu-rayspelare med all den senaste tekniken, som t ex 3D, Full-HD och integration med trådlöst nätverk. Trots alla funktioner är den enkel att använda och kan t o m fjärrstyras via nätverket med en iPhone, iPad eller iPod Touch.

BD-HP35S är mer än bara en spelare för cd-, dvd- och Blu-rayskivor i både standard-format och Full-HD-kvalitet med 3D. Den fungerar också som ett komplett multimediacenter, eftersom den kan anslutas till ett trådlöst lokalt nätverk och då spelar upp video, musik och bilder från valfri dator eller hårddisk som är ansluten till nätverket. Det går även att strömma t ex YouTube-videor från internet. Via USB-portarna går det dessutom att spela upp material direkt från ett USB-minne eller en lös hårddisk.

Den kan styras med antingen den medföljande fjärrkontrollen eller med andra tv- tillverkares fjärrkontroller, alternativt med en app som laddas ner till en iPhone, iPad eller iPod Touch. (Appen kommer sommaren 2011.) Med den medföljande WLAN-dongeln har spelaren DNLA-funktioner för trådlösa nätverk.

Bilden har Full-HD 1080p-kvalitet, där Sharps nya Super Picture-funktion dessutom för- bättrar bilden ytterligare vid uppspelning från t ex DVD-skivor eller strömmande video. BD-HP35S har fullt stöd för formaten DivX-HD, H.264, MKV, JPEG och MP3. Det går även att spela upp video i AVCHD-format från en videokamera.

Även ljudet håller mycket hög klass. Spelaren stödjer äkta sjukanals HD-ljud med såväl Dolby True HD som DTS-HD Master Audio Essential.

Den allra bästa ljud- och bildupplevelsen fås när BD-HP35S kopplas via HDMI-kabel till en Sharp AQUOS Quattron 3D-tv. Då går det att dra nytta av AQUOS Pure Mode, som automatiskt optimerar den högupplösta bilden på tv:n. Funktionen säkerställer maximal bildkvalitet med naturliga färger och dynamik.

I juni kommer även en lite enklare variant, kallad BD-HP25S. Den har samma specifikationer men saknar möjligheten att styras via iPhone-appen och WLAN-dongeln köps till som tillbehör.

———

Ca-pris (inkl moms):
BD-HP35S: 2 300 kr
BD-HP25S: 2 000 kr

Lansering i Sverige:
BD-HP35S: Maj 2011
BD-HP25S: Juni 2011