Sharp XL-HF201 med iPad docka

Sharps nya stereo XL-HF201 är en komplett ljudanläggning i det lilla formatet med möjlighet att spela upp musik från en rad olika källor – såväl iPhone 4 som iPad kan anslutas och samtidigt laddas.

XL-HF201 anges ha ett riktigt bra, fullvuxet ljud. Digitala slutsteg på 2 x 50 watt RMS och tvåvägshögtalare med dome tweeter diskantelement skall borga för bra tryck och hög ljudkvalitet. Det finns även utgång för en aktiv subwoofer.

Förutom CD-spelaren, som spelar både vanliga CD och CD-R/CD-RW, finns en inbyggd docka med laddare för iPhone och iPod. Anläggningen har även en separat docka för iPad, också den med laddning. Dessutom finns USB- och AUX-ingång för uppspelning av MP3- och WMA-filer. Den inbyggda RDS-radion har 40 förval och en speciell ASPM-funktion gör att man automatiskt kan söka upp och lagra alla FM-stationer i närheten.

Stereon finns i både svart och silverutförande och energiförbrukningen i standby-läge är endast 0,4 watt. I juli släpps också den något enklare modellen XL-HF151, med en uteffekt på 2 x 15 watt och utan subwoofer-utgång.