Silent Library – Otroligt smärtsam tävling i Kanal 5

Hur tyst är du när någon rycker ut dina näshår? Tävlingslystna, orädda och knappast tystlåtna kompisgäng från hela Skandinavien ska nu tävla i den skandinaviska omgången av den japanska succén Silent Library. Kommentatorer är Cissi Fors och Martin Soneby.

I Silent Library placeras tre lag på ett bibliotek där de tävlar i att göra de äckligaste, plågsammaste och olidligaste sakerna utan att ge ifrån sig några ljud. Det kan vara att stå kvar länge framför en örfilningsmaskin, få näshåren utryckta eller andas in luft som luktar galet illa.

Det blir en hård kamp mellan lag från Sverige, Norge och Danmark. Det lag som uthärdat smärtorna under störst tystnad vinner och de som låtit mest under tävlingen hamnar framför ”the Ball Slapping Machine”, alla killars mardröm. Lagen är utvalda bland alla sökande för att de helt utan vett och sans gillar att utsätta sig för äckliga, farliga, plågsamma och idiotiska grejer.

Kommentatorer är Martin Soneby och Cecilia Forss, båda kända från t.ex. Ballar av Stål på Kanal 5.

I första programmet är det laget Swedicks från Göteborg som ska försvara de svenska färgerna. Några av utmaningarna är gurgla tabasco, sätta på sig en BH full med kackerlackor och att dra ut hår med en epilator.
Det svenska grabbgänget består av 21-åringarna Marcus, Daniel och Daniel och deras hobby är att utsätta sig själva och varandra för galna, smärtsamma och äckliga utmaningar. Norska tidningar har utsett dem till typexempel på korkade svenskar då en av deras favoritsysselsättningar är att klättra upp i ett träd och sedan såga av den gren de sitter på. De brukar filma sina insatser och lägga ut dem på Youtube. De möter laget Banana Flavor från Danmark och Fotball guttene från Norge.

Premiär mån 2 nov 22.30 i Kanal 5