Sju nya tv-kanaler i Skåne

Medieoperatören Teracom fortsätter utbyggnaden av marknätet och den 30 mars driftsätts ett nytt sändarnät för tv i Skåne. Utbyggnaden innebär att tv-tittare med egen antenn kommer att få tillgång till ett ökat betal-tv-utbud från Boxer.

Sex sändarstationer i Skåne berörs av utbyggnaden. Det är Malmö Jägersro, Trelleborg/Gylle, Hörby/Sallerup, Ystad/Metallgatan, Helsingborg Olympia och Ängelholm Vegeholm .

– De tv-tittare som hämtar sin signal från någon av dessa sändarstationer har nu möjlighet att ta emot sju nya tv-kanaler. Kanalerna är 7, BBC World News, Disney XD, Star!, Showtime, Dicovery Science och Discovery Travel & Living, säger Lotta Darlin, pressansvarig Teracom.

De nya kanalerna sänds i MPEG4-format och för att kunna ta emot dessa krävs en digital-tv-mottagare som har stöd för MPEG4. De hushåll som tar emot tv-signalen från berörda stationer måste även göra en kanalsökning av sin mottagare för att hitta de nya frekvenskanalerna. Kanalsökningen görs efter klockan 18.00 den 30 mars med hjälp av fjärrkontrollen till digital-tv-mottagaren.
För mer information, kontakta:

Lotta Darlin, pressansvarig Teracom, 0708 – 91 21 07, lotta.darlin@teracom.se
Johan Bobert, informationschef Boxer, 070 – 483 49 72
Fakta om kanalerna:

7 – Underhållning, drama och romantik. Sänds klockan 15-24.
BBC World News – Nyheter och debatt. Sänds klockan 14-02.
Disney XD – Filmer och serier med äventyr och humor för killar 6 -14 år.
Sänds klockan 06-18.
Star! – Nöje, mode och glamour från hela världen. Sänds klockan 24-15
Showtime – Filmkanal med spänning och action. Sänds klockan 18-06.
Discovery Science – Kanal med fokus på vetenskap, forskning och de hetaste teknikprylarna. Sänds klockan 06-18,30
Discovery Travel & Living – Visar inspirerande program om vanliga människor som lever extraordinära liv. Sänds kl. 18,30-06
MPEG2/4:

Moving Pictures Expert Group. Komprimering för digitala tv-sändningar. Med kodningstekniken MPEG2 ryms fem till sju vanliga tv-kanaler i varje sändarnät/mux. Med MPEG4 ryms i dagsläget tio till tolv vanliga tv-kanaler.