Skärgårdsdröm – Premiär i TV8

Sofis Rågenklint förverkligar nya skärgårdsdrömmar i Karlskrona

Skärgårdsdrömmars nya programledare, Sofia Rågenklint, har letat reda på tre utsökta hus i Karlskronas skärgård som paret Jennie och Mikael ska få besöka. Redan från början har de en klar bild av vad de letar efter. Och i Karlskrona, som brukar kallas för Blekinges pärla, finns det 1600 öar, röda fiskestugor, storslagna kastell och modern arkitektur att välja på. Så det vill till att Sofia Rågenklint väljer ut passande objekt.

Paret Jennie och Mikael är inte nöjda med sin trånga tvårummare i centrala Karlskrona

Båda är uppvuxna vid havet och längtar efter att återigen bo näta vattnet. Dessutom paddlar de båda havskajak, ett intresse de skulle kunna utveckla med ett havsnära boende. De går i giftastankar och planerar att skaffa barn. Då är uppväxtmiljön viktig. Mikael har även ett stort musikintresse och skulle inte tacka nej till ett separat musikrum.

Det är med andra ord många faktorer som måste vara rätt när Sofia Rågenklint visar upp kvällens tre skärgårdsdrömmar för paret. Först besöker de en fin grosshandlarvilla med en imponerande punchveranda på Hästö. Trummenäs blir nästa anhalt. Där tittar Mikael och Jennie på en enplansvilla som ligger löjligt nära vattnet. Sedan avslutas drömjakten på Aspö med en helt nybyggd, exklusiv villa.

Skärgårdsdröm

I varje avsnitt av Skärgårdsdröm träffar programledaren Sofia Rågenklint nya människor som bestämt sig för att drömmen om skärgården inte bara ska förbli en dröm. Alla har olika önskningar och visioner vilket gör att vi får se ett rikt och varierat utbud av härliga hus.

Samtidigt får vi följa med på en inspirerande resa genom Sveriges alla skärgårdar från norr till söder.

TV8: SKÄRGÅRDSDRÖM – PREMIÄR!
Söndag den 25/9 kl. 19:00