Smakprov på nyheterna från Grundig

Här är några smakprov på nyheterna som Grundig presenterar på IFA i september:

Smart, inter@ctive hybrid-TV – Vision 8 och Fine Arts

Med Grundigs nya premium-chassi DigiTP som visas på IFA går vi in i en ny TV-era. Modellerna Fine Arts och Vision 8 blir smarta online-centraler för underhållning, sociala medier och nyheter långt bortom det vanliga TV-tittandets gränser. Ett brett urval förinställda appar på Grundigs SmartInter@ctive TV ger snabb och enkel tillgång till spännande ämnen som livsstil, hälsa, nyheter och sport.  Samt förstås sociala nätverk som Facebook, Twitter, YouTube, flickr, picasa och många fler.

Det uppgraderade premium-chassit DigiTP, som kommer i Grundigs TV-apparater från i höst, skapar intressanta möjligheter för hemmanätverket. Genom hbb-TV, Hybrid Broadcast Broadband eller hybrid-TV, kan man snart uppleva internettjänster direkt i TVn, sådant som förut bara var tillgängligt via internet och PC. Hbb-TV öppnar bland annat för all slags underhållning, tävlingar och omröstningar och förutspås samla en stor mängd programföretag. Från i höst är Grundigs sortiment hbb-färdigt och redo när de nordiska marknaderna framöver slår upp dörren för hybrid-teknik.

3D, DLNA och gott branschsamarbete

Premium-chassit ger många fler fördelar. Till exempel får Vision 8 och Fine Arts från september inbyggt WLAN och därmed en trådlös koppling till hemmanätverket och DLNA-funktionen. Med en Grundig-TV finns också möjligheten att ta emot program från marknadens alla operatörer – och att spela in i både HD och 3D från betalkanalerna – utan att extrabox behövs. Detta tack vare DigiTP-chassit som tillåter DVB-T2/C/S2 och CI+.

DLNA är ett exempel på samarbete i branschen. En annan branschstandard är CEC, Consumer Electronic Communication, som nu finns i hela Grundigs sortiment. Det innebär exempelvis att en blu-ray av annat fabrikat kan styras med Grundigs fjärrkontroll. De flesta större leverantörer jobbar enligt denna standard.

Ännu bättre ljud i ännu tunnare skal- Vision 7 och 8

Grundig har rykte om sig att leverera ett utmärkt ljud. Nu går vi steget längre och tar ljudet ytterligare ett snäpp i hela modellserien för Vision 7 och 8 från 22” upp till 46”.  Med ny kraftfull förstärkare och optimala inställningar når ljudkvaliteten nya höjder. Det massiva ljudet innebär dock inte att TVn blir klumpig. Tvärtom är Grundigs nya designlinje ännu slankare och smäckrare med tunn, elegant ram.

I Vision 8-sortimentet förstärks ljudet även designmässigt med en vacker smal silvertråd kring högtalaren. Samtliga Grundig-modeller med LED, allt från 19” och uppåt, uppgraderar TruSurround till HD från och med september.

Perfekt för båt, camping och kök – Vision 8 VLE 8120

I köket, sovrummet eller barnkammaren kanske det inte finns plats för en större TV. Samtidigt vill man inte ge avkall på bild eller ljud. Och inte på designen heller. Då är den nya 22-tummaren Vision 8 VLE 8120 ett fantastiskt val. Med alla sina finesser på tekniksidan är modellen också en klar favorit för båten, husbilen eller stugan. Går på 12V-batteri och är utrustad med inbyggd triple tuner som klarar mottagning via kabel, satellit eller antenn utan platskrävande extrabox. Denna HD-TV har LED-skärm som ger en klar och kontrastrik bild samtidigt som den är mycket strömsnål.

Kristallklart ljud i bärbar DAB-radio – Music 51 DAB+

Music 51 DAB+ är det senaste tillskottet i Grundigs breda utbud av digitala radior. En bärbar och störningsfri digitalradio i kompaktformat med kristallklart ljud. DAB+ är baserat på MPEG4-ljud, den ljudstandard som de kommande 30 DAB-kanalerna kommer att använda. Music 51 DAB+ söker upp den starkaste FM-sändaren för att få bästa ljud men man kan också ställa in frekvensen. En tydlig display visar tid och vald frekvens. Music 51 DAB+ har väckningsfunktion med möjlighet att välja musik eller alarmsignal samt snooze. Ett utmärkt val som hemmaradio eller ute i det fria – fungerar på både batteri och el.

Sesam öppna dig – Ovation CDS 8000 iP med iPhonedocka

Rent trolleri! Så känns det att ladda in CDn i nytillskottet i Grundigs Ovation-serie, det designade hifi-systemet CDS 8000 iP. Låt handen svepa över musikmaskinens högra sida och vips så åker hela frontpanelen uppåt… Den futuristiska, blanksvarta designen följs nu upp av flera tekniska finesser. Kompaktanläggningen spelar både CD, Mp3-filer och radio. Med fjärrkontrollens hjälp manövrerar man smidigt mellan de olika funktionerna. Dockningsstation finns för direktuppspelning av en från iPhone och iPod. Och genom ett vanligt USB-minne eller minneskort spelar man enkelt över musik eller radio till externa, bärbara medieenheter.