Smart TV – en het trend enligt LG

Smart TV är en av de hetaste trenderna på TV-marknaden. I samband med IFA-mässan i Berlin presenterar LG Electronics flera nya spännande tjänster som gör din LG Smart TV ännu smartare.

Med LG Smart TV får du all den underhållning du vill ha, när du vill, direkt i en TV, hemmabiosystem, Blu-ray-spelare eller Smart TV-box. Med några knapptryck på fjärrkontrollen kommer du åt sociala medier, filmer, musik, nyheter, sport och TV-serier. Vid IFA-mässan i Berlin lanserar LG nya Smart TV-tjänster såsom Skype, 3D Zone och Red Bull TV, så att det går att köra videosamtal, titta på 3D-innehåll såsom filmtrailers, sport och tecknat, spela enklare TV-spel och mycket mer. Dessutom öppnas LG Apps upp, där det i dagsläget finns cirka 100 applikationer att ladda ned till sin TV, en siffra som ökar hela tiden.

Sedan tidigare finns populära lokala premiumtjänster såsom Viaplay, Headweb, TV4 Play och SF Anytime i LG Smart TV. Dessutom finns inbyggda applikationer för sociala medier som YouTube, Facebook och andra tjänster vi är vana vid från våra datorer. I LG:s Smart TV finns också en webbläsare, utvecklad av LG och anpassad för användning på en TV.

– Sedan vi lanserade LG Smart TV-konceptet förra året har det utvecklats många nya och spännande applikationer som gjort TV:n till ett underhållningscenter som inte är knutet till en TV-tablå, säger Thomas Wering, marknadschef för Home Entertainment på LG Electronics Nordic. Under IFA premiärvisar vi en rad nya globala tjänster och mer spännande innehåll kommer under hösten. En av de mest efterlängtade är Skype, där man nu inte längre är bunden till en dator utan kan sitta bekvämt framför TV:n och enkelt videochatta med släkt och vänner.

Skype i TV:n gör videosamtal roligare och enklare än någonsin

Videosamtal via Skype har blivit en populär tjänst för dem som vill hålla kontakt med nära och kära på distans. Nu blir det enklare och roligare än någonsin när LG lanserar Skype i sina TV-apparater med Smart-TV*. För att använda Skype installeras ett webbkamera-paket som köps som tillval. Sedan är det bara att logga in och ringa upp. Webbkamerapaketet, bestående av en webbkamera och ett headset, är kompatibelt med LG:s TV-apparater och enkelt att installera. Rekommenderat cirkapris är 1 495 kr inklusive moms.

Massor av underhållning med 3D Zone och Red Bull TV

Nu behöver man inte längre oroa sig över brist på 3D-innehåll att se på sin 3D-TV. Alla som har en LG Smart TV med 3D-funktion kan nämligen se fram emot nya applikationen LG 3D Zone, som finns att ladda ned kostnadsfritt från LG Apps i Smart TV-gränssnittet. I 3D Zone har LG samlat massor av högkvalitativt 3D-material såsom filmtrailers, filmer, sport, dokumentärer och tecknad film.

En annan spännande ny applikation som lanseras i LG Smart TV är Red Bull TV. De populära programmen från TV-kanalen www.redbull.tv flyttar nu in i LG:s Smart TV. Där serveras både livestreaming av extremsportevent och Red Bull TV:s serier och program on demand.

Alla funktioner i LG Smart TV kan styras antingen via den medföljande rörelsekänsliga fjärrkontrollen Magic Motion Remote eller med en smartphone via applikationen LG TV Remote som finns att ladda ned till mobiltelefoner med Android, iPhone OS och Windows Phone 7.