Snövit och hennes dotter i ”Once Upon A Time”

Manusförfattarna bakom LOST är aktiva. Bland deras senaste alster är ”Once Upon A Time”. Som titeln (”Det Var en Gång…”) antyder, handlar TV-serien om en saga. Närmare bestämt om Snövit. Eller kanske rättare sagt: om Snövits dotter. 

Snövits dotter ”Emma” spelas av Jennifer Morrison. Morrison är känd för sina roller som ”Zoey Pierson” i ”How I Met Your Mother” samt som ”Dr. Allison Cameron” i ”Dr House”. I ”Once Upon A Time” har hon två speciella förmågor: att spåra människor, och att veta när någon ljuger.

Andra kända ansikten i ”Once Upon A Time” är Robert Carlyle, Jared Gilmore, Raphael Sbarge och Ginnifer Goodwin.

Många tycker att dansösen Melanie Moore som vann ”So You Think You Can Dance” är väldigt lik Ginnifer Goodwin. Det är i varje fall Ginnifer Goodwin som är Snövit i  ”Once Upon A Time”. Hon är en väldigt ung mormor till tioårige ”Henry” (Jared Gilmore). Eller rättare sagt, Snövit åldras inte med anledning av en besvärjelse, så hon och hennes dotter Emma är ungefär jämnåriga. Och som sagt, Snövits dotter har själv en son nu.

Man skulle kunna säga att ”Once Upon A Time” är sin egen lilla variant av en modern familj. Serien kretsar kring trassliga familjeförhållanden.

Manusförfattarna har även vävt in andra kända sagofigurer i handlingen, exempelvis Pinoccio. Men ”Once Upon A Time” är ingen gemytlig Disney-historia där karaktärerna plötsligt brister ut i sång. Serien är ett drama med hemligheter, intriger och konfrontationer. Den elaka drottningen och svärmodern ”Regina” (som betyder ”Drottning”) spelas av  Lana Parrilla.

Premiären sänds på amerikanska kanalen ABC söndag 23 oktober. ABC bjuder på en förhandsvisning av pilotavsnittet som alltså finns att se gratis på nätet. Visningen är tillgänglig för de flesta i Europa, inklusive Sverige och andra regioner.

Kvalitén går att ställa in på full HD och det går att pausa, ”spola” tillbaka etc som om man såg avsnittet på sin DVD hemma.