Sommarkrysset 2011 – Artister

Gry Forssell inviger sommaren direkt från Gröna Lunds stora scen med säsongens första avsnitt av Sommarkrysset – med Lottodragningen varje lördag klockan 20.00 med start den 25 juni. Agneta Sjödin leder programmet under två lördagar i juli. Som vanligt bjuds det på underhållning med några av Sveriges största och mest folkkära artister blandat med nya stjärnskott. Nytt för i år är bland annat humorserien Rolandz som är ett återkommande inslag vid varje program.

I lördagens säsongsstart uppträder melodifestivalvinnaren Eric Saade och albumaktuella Patrik Isaksson. Programmet gästas även av rockgruppen Sahara Hotnights. Humorserien om Rolandz med Robert Gustavsson i spetsen underhåller och bjuder på många skratt. Rolandz är ett återkommande inslag under alla lördagar där tittarna får följa bandet på deras intensiva Sverigeturné.

Förutom säsongstartens artister kommer bland annat dessa artister att besöka Sommarkrysset, med reservation för ändringar:

2 juli: The Ark, Jessica Andersson & Magnus Carlsson, Loreen
9 juli: Jedward, Brolle, Kicki Danielsson
16 juli: Christer Sjögren
23 juli: September, The Moniker
30 juli: Eric Amarillo, Sanna Nielsen
6 augusti: Martin Stenmarck, Swingfly
13 augusti: Danny
20 augusti: Rolandz

Sommarkrysset bjuder på tre olika kryss. I det första, Snabbkrysset, får man alla ledtrådar under ett och samma artistuppträdande så där gäller det att vara kvick. Det andra, Kändiskrysset, andas glamour och här kan det vara en fördel om man har koll på vad som händer i kändisarnas värld. Finalkrysset är lite knepigare och har den högsta vinstsumman på 75 000 kronor.

Gry Forssell leder programmet men den 9 juli och 16 juli är Agneta Sjödin programledare.

Sommarkrysset – med Lottodragningen sänds i nio avsnitt lördagskvällar klockan 20.00 i TV4 direkt från Gröna Lunds stora scen.