Sony VPL-HW30ES

Sony utökar sitt utbud av 3D-projektorer för hemmabruk, med VPL-HW30ES som har Sonys senaste lampteknologi och ett dynamiskt styrsystem för lampan som ger filmälskare möjlighet att njuta av en 3D-upplevelse med bilder som är tre gånger så ljusa som från Sonys första 3D hembioprojektor VPL-VW90ES.
För att uppnå en optimal och naturlig filmupplevelse är VPL-HW30ES utrustad med Sonys SXRD-panel (med 1920×1080 pixlar) som klarar av att hantera en hög bildfrekvens. SXRD-panelen bidrar, enligt Sony, till dramatiskt skarpa och mjuka rörelser samt minskar bildens rörelseoskärpa för en skarpare bild (Motionflow). Projektorn anges leverera en dynamisk kontrast på 70000:1 och ljusstyrka på 1300 lm.

Sony VPL HW30

Sony VPL HW30

SXRD-panelens drivsystem ger en uppdateringsfrekvens på 240Hz vilket bidrar till att minska upplevelsen av dubbelseende och “3D Crosstalk”. VPL-HW30ES kan också visa vanligt 2D-källmaterial i 3D, för att ge nytt liv till klassiska filmer.

Tack vare sitt avancerade kylningssystem anges projektorn vara väldigt tyst, endast 22dB, vilket bidrar till en behaglig filmupplevelse.

– Lanseringen av VPL-HW30ES visar Sonys åtagande att utveckla verkligt innovativa produkter som gör att fler människor kan uppleva 3D i sitt vardagsrum. Med hjälp av Sonys omfattande 3D-expertis sätter VPL-HW30ES ett nytt riktmärke för krävande biobesökare som vill ha ett high-end hemmabiosystem till ett överkomligt pris, säger Tak Nakane, produktspecialist på Sony Professional, Sony Europa.

VPL-HW30ES är kompatibel med Sonys nya aktiva glasögon, TDG-PJ1, som är 18 gram lättare än föregående modell (59g jämfört med 77g).  TDG-PJ1 kan laddas på 30 minuter för att sedan ge 30 timmars oavbruten tittartid. Samtidig med de nya glasögonen lanseras en ny sändare, TMR-PJ1.

This article has 1 comment

  1. Någon som äger en sådan redan och har prövat kvaliten? Funderar själv på att köpa en men vill gärna ha ett ärligt svar angående detta.