Stjärnorna på Slottet 2011 – Deltagare

Skådespelarna Johan Rabaeus, Johan Rheborg, Maria Lundqvist, Kim Anderzon och artisten Christer Lindarw blir de nya ”Stjärnorna på slottet”.

Skådespelarna Johan Rabaeus, Johan Rheborg, Maria Lundqvist, Kim Anderzon och artisten Christer Lindarw blir de nya ”Stjärnorna på slottet”. SVT:s tittarsuccé spelas in i sommar på ett nytt slott, Görvelns slott utanför Stockholm. – Vi är väldigt stolta och glada över årets sammansättning av stjärnor. SVT har gjort ett medvetet val att hylla skådespelare och artister som både är mitt livet och som har en lång karriär bakom sig, säger SVT:s projektledare Ulrika Midunger. – Även om de kommer från vitt skilda genrer och scener, finns gemensamma nämnare som svensk humor och komedi. Stjärnorna på Slottet har tidigare spelats in i Skåne och på Västkusten.

I år flyttar stjärnorna in på Görvelns slott utanför Stockholm. De nya samborna har, såsom det anstår en stjärna, mycket med sig i bagaget. Om stjärnorna: Johan Rabaeus, född 1947, har spelat många dramatiska roller på scen, film och i tv. Allt från Ondskan till Åsa-Nisse. Johan Rheborg, född 1963, har gjort succé med skruvad satir med Killinggänget och komedi i tv-serien Solsidan. Maria Lundqvist, född 1963, blev Sally med svenska folket när hon skapade tv-komedifigurern Sally och har fått Guldbagge för rollen som mamman i Den bästa av mödrar. Christer Lindarw, 1953, är designer och frontfigur i showgruppen After Dark och har sjungit i Melodifestivalen. Kim Anderzon, född 1943, har jobbat med allt från fräck brud i Göta Kanal till könsrolls-humor i rosade långköraren och enkvinnas-showen Vivavagina.