Stöder HTTP-streaming

Aspiros dotterbolag Rubberduck Media Lab, Europas ledande leverantör av streamingtjänster för mobil-TV och video, tillkännagav idag att bolaget valt att bygga ut sin satsning på HTTP-streaming. Bolaget har nu avslutat den första fasen av ett pågående program för att leverera en helt ny infrastruktur byggd kring HTTP-streaming, som möjliggör en mer robust och flexibel tjänst för direktsänd mobil-TV och video-on-demand.

Webstandarden Hypertext Transfer Protocol, eller HTTP, används nu allt mer för att leverera video till mobila handset. Bland de som adopterat standarden finns Apple för de populära iPhone och iPad operativsystemen. Standarden har också anammats av aktörer som Microsoft och Adobe. Rubberduck säkrar nu att bolagets kunder kan fortsätta leverera mobil-TV i hög kvalitet till nya generationens mobiltelefoner. Dessutom tillkommer nya funktioner såsom ”Step Back in time”, som låter användare spola tillbaka i filmen medan man tittar på en video.

– Rubberduck är en ledande internationell leverantör av mobil-TV och det är viktigt för oss att blicka framåt och positionera oss till att arbeta med marknadens bästa teknologi, när denna accepteras som standard på marknaden. Vi har varit ledande på mobil-TV med vår Real Time Streaming Protocol och nu utökar vi våra prisvinnande lösningar till att också innefatta HTTP-baserade tjänster, säger Erling Paulsen, chef för Rubberduck Media Lab i pressmeddelandet.

Infrastrukturen för HTTP-streaming är redan helt integrerat med företagets tekniska plattform så att existerande kunder nu kan erbjudas samma höga kvalitetsnivå för dessa mobil-TV tjänster.