Stora Radiopriset 2010

Blir det Morgonpasset i P3, Äntligen morgon i Mix Megapol eller Rivstart Bandit Rock som får Stora Radiopriset för bästa morgonprogram i år? Det kommer att visa sig den 29 september på Chinateatern då vinnarna presenteras.

– Vi är väldigt glada över att vi får en chans att försvara förra årets titel i den här kategorin. Otroligt stolta är vi så klart också att bli nominerade i en så stark konkurrens, säger Ingemar Allén, programledare för Rivstart, i pressmeddelandet.

Nomineringarna till tre av totalt tio tävlingskategorier:

1. Årets Morgonprogram Priset premierar idé, genomförande, publikt fokus och nyskapande.

Morgonpasset i P3 – Sveriges Radio
Äntligen morgon, Mix Megapol SBS
Rivstart, Bandit Rock 104,8, Göteborg MTG

2. Årets Musik Tilldelas program eller aktivitet kopplad till radiokanalen där musiken är det bärande innehållet.

Tyst för fan – historien om Ebba Grön, Sveriges Radio Göteborg
Bandit Metal, MTG Radio
Musikhjälpen 2009 Sveriges Radio

– Jag är stolt och väldigt glad att Musikhjälpen är nominerat till Årets Musik! Med radions kraft visade Jason, Ametist och Christer att människors passion för musik räddar liv. Det är underbart, säger Pia Kalischer, evenemangs- och musikansvarig på Sveriges Radio.

3. Årets Underhållning Belönar ett program, en redaktion eller person som roar och underhåller brett eller smalt. Årets underhållning kan även ha humor som bärande idé och som lockar fram leenden eller gapskratt hos radiopubliken.

Äntligen Morgon, Mix Megapol SBS
Humorhimlen i P3, Sveriges Radio
Lilla Al-fadji i P3, Sveriges Radio, Munck AB

– Det känns fantastisk roligt! Det är också otroligt smickrande att juryn även i år har valt att nominera oss. Självklart håller vi tummarna, säger Adam Alsing från Äntligen Morgon.

Fakta: Radiogalan och Radiodagen organiseras av Radioakademin som är en ideell förening som bildades 1992. Föreningen skall främja radiomediets utveckling bland annat genom att sprida kunskap och information och genom experiment och forskning. Radioakademin vill också på individuell nivå fungera som nätverk för alla som på något sätt arbetar med radio.

Nomineringsjuryn består av 70 kompetenta radioälskare, namnen finns på radioakademins hemsida.

På Radiogalan delar Nielsen Music ut ett pris till Årets mest spelade svenska låt, SIFO TNS delar ut ett pris för årets bästa kvinnliga och manliga programledare och dessutom delar Radioakademien ut ett hederspris ut till en personlighet inom radiobranschen samt ett Specialpris.