Superstars 2011 – Säsongspremiär på TV3

PATRIK SJÖBERG: ”INGET JÄVLA LEKPROGRAM!”

Det blir en riktig tungviktskrock när lagkaptenerna Frank Andersson, Patrik Sjöberg, Armand Krajnc och Louise Karlsson gör upp i årets Superstars. Vi kan utlova extra starka känslor när fyra extrema vinnarskallar drabbar samman mitt i centrala Stockholm. Nytt för den här säsongen är att det blir mer fokus på reality och stjärnornas personliga berättelser.
Årets programledare är Frida Nordstrand och Adam Alsing.

I nio program ska stjärnorna tävla i klassiska OS-grenar och styrketest. Och som vanligt är det en samling av Sveriges största idrottshjältar som gör upp i Superstars. I premiärprogrammet ska de fyra lagkaptenerna tävla om att välja först från övriga tolv deltagare. Och precis som på skolgården kommer någon av dessa stjärnor att, möjligen för första gången i livet, få nöja sig med att bli vald sist…

Det gäller för lagkaptenerna att hitta rätt mix i laget mellan snabbhet och uthållighet, smidighet och styrka. Idrottsmännen får inte tävla i sin originalgren, men varje lag har ett wildcard som tillåter exempelvis Frank Andersson att tävla i brottning.

Under de nio avsnitten av Superstars 2011 får vi följa stjärnorna på nära håll, se tillbakablickar på karriärerna, lyssna på taktiksnacket och se karaktärsdragen som gjorde dem till världens största idrottsmän.

Tävlingen:
Program 1-7 består av lagtävlingar. Det lag som har flest poäng efter sju avsnitt går direkt till final medan det sämsta laget får lämna programmet. I avsnitt åtta blir det semifinal mellan de två kvarvarande lagen, där de fyra deltagarna i vinnande laget går vidare till final. I avsnitt nio är det slutligen dags för de åtta kvarvarande deltagarna att göra upp i en rafflande utslagstävling om den åtråvärda titeln Superstar 2011.

Årets programledare är Frida Nordstrand, känd från sportsändningarna i Viasat, TV3 med flera kanaler, och Adam Alsing, som även leder #AdamLive och Kristallengalan i TV3.

Låt spelen börja!

Deltagare Superstars 2011:
Frank Andersson, brottning
Patrik Sjöberg, höjdhopp
Louise Karlsson, simning
Armand Krajnc, boxning
Anders Järryd, tennis
Torgny Mogren, längdskidor
Veronica Wagner, gymnastik
Mikael Appelgren, bordtennis
Niclas Alexandersson, fotboll
Maria Pietilä Holmner, alpint
Eddy Bengtsson, brottning
Anna Carin Zidek, skidskytte
Stefan Nystrand, simning
Johan Petersson, handboll
Jörgen Brink, längdskidor
André Myhrer, alpint

Tisdag 13/9 – torsdag 15/9 kl. 20:00