Sveriges populäraste programledare

SVT-profilen André Pops är Sveriges populäraste programledare. Det visar en nyligen genomförd undersökning där svenska tv-tittare har utsett sin favorit i rutan. Även andra- och tredjeplatsen innehas av SVT-profiler.

Drygt 3.000 svenskar mellan 15 och 80 år har medverkat i undersökningen via Com-panelen som kretsar kring tv-tittande och genomförts på initiativ av Com Hem. Respondenterna ombads bland annat svara på vem de tycker är Sveriges bästa programledare. Urvalet bestod av aktuella och flitigt anlitade medarbetare vid Sveriges största tv-kanaler.

Vinnare i undersökningen är SVT-profilen André Pops. På andra plats kommer Fredrik Lindström, tätt följd av Fredrik Skavlan och Peter Settman, som delar tredjeplatsen.

– Med sina insatser i omtyckta sportprogram som Vinterstudion och inte minst som SVT:s senaste julvärd har André Pops tagit ett fast grepp om den svenska tv-publiken. Han är en värdig vinnare och ett riktigt proffs, säger Christofer Peilitz, produktchef för tv på Com Hem.

Vem man gillar mest i rutan skiljer sig dock lite mellan generationerna. Vinnaren André Pops hamnar i topp bland 40-, 50- och 60-talister. Får 70-talisterna bestämma tar Fredrik Lindström hem vinsten, och för 80-talisterna är Filip och Fredrik klara favoriter.

Sveriges populäraste programledare enligt undersökningen:

André Pops
Fredrik Lindström
Fredrik Skavlan / Peter Settman
Filip Hammar & Fredrik Wikingsson / Robert Aschberg / Anne Lundberg
Martin Timell
Fakta André Pops:
André Pops, 38, är sportkommentator och programledare i Sveriges Television. Vid Kristallengalan 2010 vann han pris för “Årets bästa sport-tv profil”. Samma år var han julvärd i SVT.