Sveriges Radio lanserar mobilsajt

Den nya mobilsajten m.sverigesradio.se tar alla program, nyheter, sport och all lyssning, till publiken och deras mobiltelefoner. Det innebär att det bli enklare att lyssna, dela och kommentera – sajten blir mer anpassad till dagens sociala mediekonsumtion.

– Med nya mobilsajten har Sveriges Radio redan en fot i framtiden, säger Joakim Jardenberg som har smygtestat sajten.

Den nya mobilsajten kommer att rymma allt innehåll och ljud från webbsidan sverigesradio.se. Med en smart telefon (Android, Iphone med flera) skriver man in m.sverigesradio.se i webbläsaren och får den nya sidan. Har man en enklare telefon får man en lite enklare version.

Så här säger några som smygtestat:

– Detta är ännu enklare än förut och den sociala funktionen har vi längtat efter, säger Karin Adelsköld, P4 Extras webbtipsare och teknikskribent på Lilla gumman.

– Hurra! Om ni bara visste hur många gånger jag försökt lyssna på mig själv i mobilen utan att lyckas, nu är det P3-star, where ever you are! Och alla andra bra program, säger Kitty Jutbring, programledare för P3 Star.

Förstasidan fokuserar på nyheter och vad som händer i program och kanaler.

– Sveriges Radio tar den mobila webben på allvar och det gör mig lycklig i dessa tider av app-hysteri. Med nya mobilsajten har Sveriges Radio redan en fot i framtiden, säger Joakim Jardenberg, internetdebattör och vd för Mindpark.

– Vi är så stolta över m.sverigesradio.se, den gör helt enkelt din telefon smart på riktigt, säger Cilla Benkö, vvd Sveriges Radio.