SVT – Bli din egen producent

På svt.se/vm visas samtliga SVT:s matcher direkt. Dessutom kan tittarna producera sina egna sändningar genom att bland annat följa båda lagens nyckelspelare och tränare i närbild. Förutom senaste nytt från mästerskapet blir det även exklusiva webbreportage och inblickar på SVT:s VM-blogg.

Nytt för webbsändningarna från Fotbolls-VM i Sydafrika är att de visas i högre kvalitet än tidigare, något som märks tydligt om man väljer att titta i helskärm. I de webbunika VM-kamerorna kan tittarna dels följa specifika spelare från båda lagen – studera spelare som Xavi, Ronaldo och Messi i närbild när de tar sig förbi sina motståndare. Dessutom fokuseras det på lagledningen och bänken. Se hur Svennis, Maradona och Lagerbäck agerar vid sidlinjen under matcherna. I den ”taktiska kameran” ges en överblick av hur spelarna rör sej på planen. Håller lagdelarna ihop? Håller spelarna sina positioner?

SVT:s reporter David Fjäll berättar om det senaste som hänt i Sydafrika och VM-bloggaren Johanna Frändén delar med sig av vad som sker bakom kulisserna i VM-studion. Genom SVT:s VM-kalender som finns att ladda ner kan man enkelt hålla sig uppdaterad med när matcher sänds och eventuella ändringar.

För fotbollsälskarna finns mängder av statistik att ta del av med information om lagen, spelarna, tränarna, arenorna och resultat från tidigare mästerskap. På svt.se/vm visas även VM-krönikorna från de senaste mästerskapen, unikt arkivmaterial, Glenn Strömbergs tips om hur grupperna slutar, porträtt med flera de största stjärnorna och mycket mer.