SVT direktsänder från Dreamhack i HD

För första gången kommer SVT att kunna erbjuda direktsändningar från finaldagarna på Dreamhack i HD-kvalitet. Under söndag och måndag så kommenteras bland annat finalerna i Starcraft II, Counter Strike, Quake Live och Super Street fighter.

Flera internationella e-sportstjärnor är på plats i Jönköping och utmanas av svenska amtörer och proffs. Programledare: Christer Engström.

För att möta det växande intresset för datorspel och e-sport har SVT skapat en helt egen sida med spelinnehåll,svt.se/esport. Där bjuds ett fullmatat innehåll med spelprogram, e-sportsmagasin, direktsända e-sportsmatcher från Dreamhack, recensionsprogrammet Gameplay och fyra speldokumentärer.

SVT kommer att sända direkt i HD från världens största digitala festival, Dreamhack i Jönköping. Turneringarna startar på lördagen, och på söndag och måndag blir det finaler med flera av e-sportens världsstjärnor på plats. Finalmatcherna som kommer att direktsändas är bland andra i Starcraft II, Counter Strike, Quake Live, Super Street Fighter IV.

På plats i arenan finns programledaren för spelmagasinet Rematch, Christer Engström, som är en välkänd profil i spelvärlden och som kommer guida tittarna genom sändningarna. SVT har också kallat in tio meriterade kommentatorer och experter att ta över vid själva finalmomenten. Sändningarna går att följa direkt på nätet och då är det också möjligt för tittarna att ställa frågor direkt in i programmet.

Hålltider för sändningarna från Dreamhack

Söndag 19 juni
18:00 Sändningarna startar
18:30 Semi och Final: Super Street Fighter 4
20:00 Final: Quake Live TDM
21:15 Sändningarna avslutas

Måndag 20 juni
16:30 Sändningarna startar
17:00 Final: Blood Line Champions
18:30 Final: Starcraft 2
21:00 Final: Counter Strike 1.6
00:15 Sändningarna avslutas

(med reservation för ändringar)

Satsningen på e-sport är ett samarbete mellan SVT och Press2play.tv.