SVT Grammis 2012

Tisdag den 14 februari direktsänder SVT Grammis 2012 från Kungliga Operan på svt.se/PSL. Dessutom sänds prisgalan senare samma kväll på SVT1. Värd för prisceremonin och föreställningen är Ola Salo.

– Vi är mycket glada att få sända årets Grammis. Sveriges Television och svenskt musikliv har en nära relation och många bra samarbeten. Att vara på plats när branschen firar årets prestationer känns självklart för oss, säger Martin Österdahl, programbeställare på SVT.

Ola Salo i ny roll

Ola Salo har en diger meritlista, dels som frontman i The Ark men han har också medverkat i musikaler som ”Kristina från Duvemåla”, ”Spelman på taket” och ”Jesus Christ Superstar”, och han skrev det symfoniska verket ”Linnaeus Rex” till Carl von Linnés trehundraårsdag. Nu är det första gången han står på scenen som värd för en gala.

– Det har alltid varit en hemlig dröm för mig att få leda en gala. Grammis är för mig musikgalornas Rolls Royce så därför var det ett enkelt val när jag blev tillfrågad att leda årets gala. Det kommer bli en magisk afton, säger Ola Salo.

”Lysande kreativt team”

– Ola Salo är en karismatisk och mångsidig artistisk kraft som vågar ta ut svängarna och vågar ta sig an utmaningar. Vi är så glada att han tackade ja till att leda Grammis, säger Lisa Cronstedt, projektledare för Grammis på IFPI Svenska Gruppen som är arrangör, och fortsätter:

–  Nu har vi ett lysande kreativt team. Ola tillsammans med Andres Lokko som skriver manus och Hans Marklund som står för koreografi och regi. Andres och Hans är båda rutinerade men samtidigt så kreativa.

Liksom förra året produceras Grammis av HELENAOCHSOFIE.

Sändningstid

Tisdag 14 februari 2012

svt.se/PSL från kl 17:00

SVT1 kl 22:00

Kategorierna i Grammis 2012

Årets album

Årets artist

Årets barnalbum

Årets internationella album

Årets dansband

Årets elektro/dans

Årets folkmusik/visa

Årets hederspris

Årets hiphop/soul

Årets hårdrock/metall

Årets jazz

Årets klassiska

Årets kompositör

Årets låt

Årets musikvideo

Årets nykomling

Årets pop

Årets producent

Årets rock

Årets svenska internationella framgång

Årets textförfattare