SVT satsar på e-sport

För att möta det växande intresset för datorspel och e-sport skapar SVT en helt egen sida med spelinnehåll,svt.se/esport. Där bjuds ett fullmatat innehåll med spelprogram, e-sportsmagasin, direktsända e-sportsmatcher från Dreamhack och fyra speldokumentärer.

E-sportsatsningen innehåller två säsonger av e-sportmagasinet Rematch och det första programmet visas fredag 29 april på svt.se/esport. Rematch, som har fokus på e-sport och e-sportsprofilerna, kommer att nå sin kulmen i samband med slutspelen på Dreamhack kommande sommar och vinter. Finalmatcherna som kommer att direktsändas är bland andra i Starcraft II, Bloodline Champions, Counter Strike, Quake Live.

Rematch, som kommer att gästas av några av världens bästa spelare, tar pulsen på e-sportsvärlden och ger tittarna en inblick i hur det är att vara proffsspelare och vad som krävs för att komma dit. Programledare för Rematch är Christer Engström, en välkänd profil i spelvärlden.

För att förstärka utbudet ytterligare kommer SVT att sända spelprogrammet Gameplay, som löpande bevakar spel under resten av året. I Gameplay bjuder spelexperten Victor Leijonhufvud på recensioner, förhandstittar på kommande spel och intervjuer med spelutvecklarna.

SVT kommer också att visa fyra stycken spelutvecklardokumentärer. Dokumentärerna har olika teman: ”Spel som fenomen”, ”Hur man bygger ett spel”, ”Grafik och ljud i spel” samt ”Spel och framtiden”.

Satsningen på e-sport är ett samarbete mellan SVT och Press2play.tv.

Program i satsningen på e-sport
Rematch – e-sportsmagasin med start fredag 29 april kl 15.00
Gameplay – spelprogram
Dreamhack – direktsända e-sportsmatcher från sommarens och vinterns Dreamhack
Speldokumentärer – fyra filmer om spelutveckling, på olika teman.