SVT tävlar med 5 program i Europas bästa TV-program

Fyra SVT-produktioner har gått till final när Europas bästa tv-program ska utses vid tv-festivalen Prix Europa i Berlin i oktober.

Dramaserien Drottningoffret, som samproducerats med Bob Film, tävlar om titeln som Bästa Europeiska dramaproduktion. Jesper Huors och Bosse Lindquists redan internationellt omtalade dokumentär Wikirebels – med läckan som vapen är nominerad i kategorin Current affairs. Tina Thunanders dokumentär Dominos resa är en del i EBU:s satsning om romer i Europa och har nominerats i Prix Europa Iris, där programmen tävlar om titeln Bästa multikulturella tv-program. Lilla Aktuellts webbsatsning Lillas valkoll har chans att ta hem segern i kategorin Bästa webbprojekt.

Festivalen delar ut utmärkelser i 14 kategorier vid den stora prisgalan i Berlin den 29 oktober. Prix Europa är Europas största tv-festival och årets upplaga är den 25:e i ordningen.

Dramaserien Dubbelliv som sänts i SVTB, tävlar vid Chicago International Childrens Film Festival i oktober. Vid festivalen tävlar 240 bidrag som valts ut bland över 900 anmälda bidrag.