Teracom medverkar på Radiodagen 2011

Torsdagen den 29 september äger Radiodagen rum på Folkets Hus i Stockholm och på plats finns Teracom som en av utställarna.

I alla år som Radiodagen och Radiogalan arrangerats har Teracom medverkat.

I år är Teracom på plats med en monter och kommer i den att visa de senaste DAB+ mottagarna på marknaden. Här kan besökarna även hitta information om DAB+ och vilka nya möjligheter den tekniken kommer att ge samt om det pågående pilotprojektet.

Piloten genomförs i ett samarbete med programbolagen på tre orter i Sverige; Stockholm, Gävle och Uppsala. Syftet är att undersöka vad användarna tycker om innehåll och tilläggstjänster, samt att möjliggöra för programbolagen att utvärdera kvalitet, innehåll och tjänster inför en kommande nylansering av digitalradio.

– Det här är ett viktigt branschforum för att träffas och diskutera radions framtid. Vi vill visa upp vad vi kan erbjuda men också vara med och påverka att utvecklingen av radion drivs framåt och i rätt riktning, säger Per Borgå, produktchef Radio, Teracom AB.

Om radiodagen

Radiodagen är ett samarbete mellan Sveriges Radio, Utbildningsradion, MTG Radio, SBS Radio och Radioakademin. Public service och privatradion vill tillsammans sätta radions framtidsfrågor i fokus och ge inspiration till programutveckling, samtidigt som vi självklart dagligen konkurrerar om lyssnarnas uppmärksamhet.

Radiodagen samarbetar också med radiokonferenserna i Oslo och Köpenhamn, som äger rum samma vecka. Samma kväll blir det Radiogala på Folkets Hus med utdelning av Stora Radiopriset och efterföljande fest på Le Bon Palais.

Läs mer på Radiodagens hemsida