Teracom – Utpekas som köpare av danska TV-nätet

En tänkbar köpare av det danska tv-nätet BSD är svenska Teracom. Informationschefen Lennart Ivarsson bekräftar till Resumé att bolaget ”tittar på BSD helt i linje med vår strategi”. Priset beräknas till 1 miljard kronor.

BSD, Broadcast Service Denmark, ägs till lika delar av tv-företagen Danmarks Radio (DR) och privata TV2. Efter ekonomiska problem finns beslut på att sälja sändarföretaget. Enligt Resumés källor kommer BSD:s styrelse besluta vid sitt möte 22 juni vilket eller vilka företag som inbjuds till slutbud. Ett av dessa, och som det främsta, utpekas Teracom vara.

Genom Boxer driver Teracom digitala marknätssändningar i Sverige och Danmark, samt efter förvärvet Digi TV Plus också i Finland. Bolaget ändrade också nyligen strategi, gav upp sin bredbandssatsning och ställde målet istället till att bli Nordens ledande och ett av Europas största tv-nätbolag.

– Möjligheterna att förvärva nätbolag står inte på rad. BSD är intressant och vi tror att det finns många synergier. För oss är det fördelar med att Boxer har operatörskapet om vi ska investera och utveckla nya tjänster. Men vi har inte kommit så långt att vi kan säga att vi ska vara med i affären, säger Lennart Ivarsson till Resumé.