Touch – Ny TV-Serie i 13 avsnitt

Nu är det klart att TV4-Gruppen ska sända Kiefer Sutherlands nya dramaserie Touch. En hel säsong med 13 avsnitt är beställd och förväntningarna är höga inför USA-premiären våren 2012. Touch blir ännu ett starkt tillskott bland TV4:s nya serier där bland annat höstens stora succékomedi New Girl med Zooey Deschanel och Steven Spielbergs påkostade familjeäventyr Terra Nova ingår.

– Det känns fantastiskt spännande att få tillbaka Kiefer till TV4. 24 var ett av våra mest uppskattade dramainköp någonsin och det vi har sett av Touch hittills lovar att leverera kvalitetsunderhållning på samma höga nivå, säger Clara Scherman, inköpsdirektör TV4-Gruppen.

Touch är ett spänningsdrama från skaparen av Heroes, Tim Kring, och produceras av amerikanska 20th Century Fox Television. I handlingens mitt befinner sig änklingen Martin Bohm, spelad av Kiefer Sutherland, som kämpar för att förstå sig på sin gravt autistiske 10-årige son Jake. Deras liv förändras då Martin inser att Jake besitter en genial begåvning – förmågan att se det ingen annan ser, att avläsa de mönster och kombinationer som bygger och förbinder allting runtomkring oss. Nu är det upp till Martin att tyda koderna tillräckligt snabbt för att rädda de personer vars liv står på spel och förhindra de katastrofer som Jakes siffersekvenser förutspår.

Kiefer Sutherland gör i Touch en efterlängtad comeback efter sin roll som Jack Bauer i 24, en av världens mest hyllade dramaserier. Hans skådespelarinsatser har belönats med flerfaldiga utmärkelser från Emmy, Golden Globe och SAG. I övriga roller ses även Danny Glover,Gugu Mbatha-Raw och David Mazouz.

Flera av TV4-Gruppens nya inköp har haft starka premiärer i USA. Premiäravsnittet av komediserien New Girl hade 10,1 miljoner tittare. Tittarantalet har nu vuxit till över 13 miljoner och serien rankar högst bland unga vuxna i målgruppen 18-34. Stuart Levine på Daily Variety beskrev första avsnittet som ”one of the most enjoyable pilots of fall”.

Premiären av Steven Spielbergs Terra Nova sågs av 9 miljoner tittare och har beskrivits av Washington Post som ”a dazzling debut” och av tidningen Variety som ”big, noisy and wildly cinematic”.